Vegan guide

Laat de salami en kaas voor wat ze zijn tijdens Veganuary

Begin het nieuwe jaar goed, gezond en vooral lekker door een maand lang alleen maar plantaardige producten te eten of drinken. Veganuary is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk en moedigt mensen aan om de eerste maand van het jaar een veganistische levensstijl uit te proberen. Om iedereen een beetje op weg te helpen, tippen wij onze topadresjes in deze vegan guide. Enjoy!

Speciaal voor het nieuwe jaar heeft NENI in Amsterdam haar beroemde Balagan Box opnieuw uitgevonden. Deze box is namelijk helemaal vegan! In de oostmediterrane keuken is er veel ruimte voor vegan gerechten en NENI serveert deze maar al te graag. In de box vind je echte NENI-klassiekers, zoals de gekarameliseerde aubergine en NENI-hummus, maar ook paddenstoelenshoarma en verse falafel. Een box kun je bij NENI afhalen of thuis laten bezorgen voor twee of vier personen. Dit kan bij NENI Amsterdam (Zuid) of bij NENI Plantage (in Oost). Alle informatie is te vinden op hun website.

Trakteer jezelf op vegan pizza van Mastino

Gelukkig hoef je tijdens Veganuary je geliefde pizza niet links te laten liggen. Bij Mastino in Amsterdam komen alleen maar plant-based pizza’s uit de oven die voor zowel vegans als non-vegans een must-try zijn. De pizza’s worden rijkelijk belegd met kleurrijke groenten en vlees- en kaasvervangers. Overigens ben je bij eigenaresse Novella ook altijd van harte welkom voor een praatje onder het genot van een espresso. De auberginekleurige buitengevel is nauwelijks te missen, dus loop vooral even binnen als je in De Pijp bent en ze zijn open. Je kunt de pizza’s van Mastino ook thuis laten bezorgen via Deliveroo, Thuisbezorgd.nl of UberEats. Alle info is te vinden op hun website.

Geniet van plant based sushi

Eet jij het liefst iedere dag sushi en ben je op zoek naar een vegan variant? Bestel dan bij Plant Based Sushi Amsterdam aan de Kostverlorenstraat 11. Bijvoorbeeld sushi gemaakt van rijst, Ethiopische gekruide kool met pastinaak en haver gemarineerd in tomaat en rode wijn. Of ga voor de salmon nigiri in gerookte sesam gemarineerde tomaat met rijst. Er is genoeg keuze. Naast sushi serveren ze ook cocktails, bier, wijn en sake. Plant Based Sushi is geopend voor takeaway en thuisbezorging van donderdag tot en met zondag van 17:00 tot 20:00 uur. Check de website voor meer informatie en het menu.

Indian delish

Veel Indiase gerechten zijn van zichzelf al veganistisch, lang voordat het hip werd. Een perfecte plek om jouw vegan maaltijd te bestellen is bij Rasoi in Amsterdam. Ze zijn net geopend, maar moesten helaas eigenlijk meteen weer sluiten. Gelukkig kun je hun smaakvolle Indiase gerechten van dinsdag tot en met zondag bestellen of afhalen. Het menu bevat een rijk scala aan vegan opties, zoals de beetroot kebab, tomato rasam en malai broccoli; in de kleioven gegaarde broccoli met pepers, kardemom en kokoscrème. Check de website hier.

Taart zonder boter bij Willem-Pie

Willem-Pie Bakery bakt exclusieve taarten, cakes en andere zoetigheden van hoge kwaliteit. En het mooie is, ze zijn allemaal vegan! Smaak en kwaliteit staan hier voorop. Willem-Pie wil de wereld namelijk laten proeven hoe lekker veganistisch eten kan zijn, het liefst zonder dat mensen doorhebben dat het vegan is. Dat wordt een makkie met bijvoorbeeld de goddelijke chocolate chip cookies of tiramisu. Meer informatie vind je op de website.

Borrelen met De Thuisborrel Club

Zin in een drankje bij, voor of ná het eten? Ga dan voor de ready-to-drink-cocktails van De Thuisborrel Club. Verkrijgbaar in drie verschillende varianten en alle drie vegan. Ga jij voor een Italiaanse negroni, een Cubaanse daiquiri of de klassieke Amerikaanse old fashioned? Alle cocktails staan in een split-second voor je neus, want je hoeft ze alleen nog maar uit te schenken. Maak van je avond een feestje en geniet! Check hier de website voor meer informatie.