Sushilovers

Vier Internationale Sushidag met PoCake

Goed nieuws voor alle sushilovers! Vandaag is het internationale sushidag en mag je dus éxtra genieten van je favoriete sushi. Een heerlijke tip om dit te vieren is door een echte sushitaart te maken. Daarom delen wij het recept van Poke Perfect’s populaire PoCake, die je zelf thuis kunt maken!

Wat heb je nodig?

  • 300 gram sushirijst
  • 175 gram zalm van sushikwaliteit
  • 1 avocado
  • 150 gram komkommer
  • 30 gram mango
  • 30 gram lente-ui
  • 80 gram edamameboontjes
  • 3 noribladen
  • 2 theelepels oranje masago (viseitjes)
  • 2 eetlepels zwarte/witte sesamzaadjes

Hoe maak je het?

Allereerst bereid je de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de zalm met een scherp mes in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Snijd de avocado, komkommer en mango in blokjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Als je bevroren edamameboontjes en/of oranje masago gebruikt, ontdooi die dan in heet water.

Pak vervolgens de noribladen, leg ze op elkaar en knip de hoeken er rond af. Blijf knippen totdat je drie gelijke cirkels hebt. Leg de geknipte noricirkels op een werkblad en pak een lepel. Druk de sushirijst met de achterkant van een lepel op het blad. Ga door tot er een dun laagje rijst op de nori zit. Versier de verschillende nori-rijslagen met de zalm, avocado, komkommer, mango, lente-ui en edamameboontjes. Versier het naar hartenlust – het maakt niet uit waar je de ingrediënten legt. Het is jouw sushi-feestje dus versier het met al je favorieten!

Om het helemaal af te maken leg je de drie lagen op elkaar. Als je merkt dat de taart in het midden iets inzakt, verstevig je die plekken met wat extra sushirijst. Zo creëer je een stevige basis. Bestrooi de bovenste laag met de oranje massago en zwarte/witte sesamzaadjes. En voilà, tijd om te genieten van je eigen overheerlijke sushitaart!