10x

De beste interieurlifehacks

Veel gezinnen in Nederland wonen compact, waardoor het van belang is om de ruimte optimaal, efficiënt en family proof te gebruiken. Zeker in deze periode waarin scholen gesloten zijn, ouders vooral thuiswerken en we binnen moeten blijven. Door kleine veranderingen in huis kun je de ruimte maximaal benutten en het thuiszitten net iets beter maken. Samen met The Positive Family Academy heeft Stokke de beste lifehacks voor je op een rijtje gezet.

Scandinavisch design

Een slimme manier om je huis groter te laten lijken is door het Scandinavisch design te omarmen en dus te kiezen voor een minimalistisch interieur. Less is more! Geen drukke, overvolle ruimtes met veel meubels en accessoires, maar één of twee eyecatchers, zoals een lamp of mooie bank. Voeg hier simpele, decoratieve items aan toe, zoals planten en vloerkleden. Voor een echte Scandi-look ga je voor rustige, neutrale kleuren op de muur én verschillende texturen in je interieur.

Slimme opbergsystemen

Installeer slimme opbergsystemen om je interieur clean en rustig te houden. Bedtypen als Ottomaan of Divan bieden extra opbergruimte onder het bed, maar ook met op maat gemaakte inbouwmeubelen kun je alle ruimte optimaal benutten. Hoge inbouwkasten tot het plafond voorkomen ongebruikte ruimte en planken in de woon- of slaapkamer zorgen ervoor dat de ruimte efficiënt wordt gebruikt. Ook het Stokke Tripp Trapp Storage-opbergbakje zorgt voor extra opbergruimte. Deze bevestig je heel makkelijk aan de Tripp Trapp en zorgt ervoor dat je alle essentials die je nodig hebt bij de hand kan hebben.

Multifunctionele meubels

Multifunctionele items zijn key! Een tafel die zowel als bureau als eettafel kan dienen, een bank die ook een slaapbank is en een bijzettafel die je zo omtovert tot extra stoel. Zet een bureau met kleine stoel aan het voeteneinde aan je bed, in plaats van bankje of kist. Het bureau dient dan als plek om je klaar te maken, kantoor aan huis en meer. Mega multifunctioneel dus!

Breek de ruimte op

Een ruimte wordt vaak voor meerdere doelen gebruikt, zoals een woonkamer die ook de eetkamer of keuken is. Dan kan het fijn zijn om de verschillende delen van de ruimte van elkaar te scheiden. Een slim geplaatste boekenkast, een mooi kamerscherm of een hippe glazen scheidingswand helpen om de ruimte op te breken. Monteer in een woonkamer/kantoorruimte een bureau aan de muur voor een trendy look die oppervlakte bespaart. Om extra opbergruimte te creëren, kun je planken boven het bureau hangen.

Knutselhoek

Knippen, lijmen en tekenen zijn belangrijke skills in de ontwikkeling van een jong kind. Zorg dat elk kind een eigen lade of plank heeft voor tekeningen, boeken en knutselspullen. Laat ze hun eigen creatieve naambordje maken, zodat ze weten waar ze hun eigen spulletjes kunnen vinden. Het hebben van een eigen, specifieke plek draagt eraan bij dat alles netjes wordt opgeruimd aan het einde van de dag.

Kleine slaapkamer

Een kleine slaapkamer? Er zijn veel trucjes om deze slim in te richten. Maak leeslampjes vast aan het hoofdbord van het bed, in plaats van een lampje op een nachtkastje, en plaats schuifdeuren in de kast om vloeroppervlak te besparen. Een stapelbed in een kinderkamer is een slimme keuze om ruimte te besparen. Het onderste bed kan óók als bureau of relaxhoekje gebruikt worden.

De keuken

We spenderen veel tijd in de keuken en dus is het zeker de moeite waard om deze ruimte optimaal te gebruiken, vooral als je een kleine keuken hebt! Gebruik de muur voor planken waar je potten en pannen kunt opbergen en bewaar grote keukenapparatuur (waterkoker, magnetron etc.) in kastjes in plaats van op het aanrecht. Zo houd je zoveel mogelijk plek over om je kook skills uit te oefenen.

Samen tafelen

Het komt steeds vaker voor dat gezinnen niet met elkaar aan tafel zitten om te genieten van een maaltijd. Tijd doorbrengen met het gezin is heel belangrijk én het is heel gezellig om dit te doen door samen te tafelen. Zélfs de allerkleinsten hunnen daarbij aanschuiven, dankzij de kinderstoelen van Stokke, die zo ontworpen zijn dat kindjes vanaf de geboorte op dezelfde hoogte kunnen zitten als de rest van het gezin.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

De oudste interieurtruc die er bestaat: het toevoegen van spiegels, om de illusie van een grotere ruimte te creëren. Ook voelt de ruimte hierdoor lichter aan. Een spiegel ophangen in een bad- of slaapkamer is de perfecte manier om de ruimte een boost te geven. Ook leuk om een tweedehands of uniek vintage model te proberen, voor een interessant detail in je interieur.

Ruimtebesparende items

Interieuritems die je na gebruik kunt opvouwen of uit elkaar kunt halen zijn ideaal wanneer je op een klein oppervlak woont. Het Flexi Bath is zo’n item dat heel plat opgevouwen kan worden, zodat je het kan opbergen nadat je kindje in bad is geweest. Voor het volgende baddermoment haal je het zo weer tevoorschijn! Het badje is ook perfect om mee te nemen op vakantie.