Een heuse diamantdynastie

165 jaar Royal Asscher

De rijke geschiedenis van Royal Asscher leest als een droom. Sinds het ontstaan in 1854 opereert het Amsterdamse familiebedrijf enkel op het hoogste niveau en met name hun expertise op het gebied van diamanten is weergaloos. Het legendarische diamant- en juwelenhuis mét een koninklijk predicaat (!) blaast dit jaar maar liefst 165 kaarsjes uit. Een bijzondere mijlpaal, dat het merk viert met de lancering van twee nieuwe gepatenteerde slijpvormen en een prachtige nieuwe website.

Naam en faam maak je door keer op keer successen te blijven boeken, continu te vernieuwen, weten te verrassen en de tijd vooruit te zijn. Hetgeen de familie Asscher bijna twee eeuwen, zes generaties lang, tot in perfectie beheerst. De expertise op het gebied van de diamant is ongeëvenaard. Voor alle zes de generaties die aan het roer van het bedrijf hebben gestaan, geldt dat zij ten eerste diamantkunstenaars zijn en dan pas technici. Met die instelling weet Royal Asscher aan de eenzame top te blijven staan. De vlekkeloze reputatie en het ongekende vakmanschap bleef dan ook de afgelopen twee eeuwen natuurlijk niet onopgemerkt bij precieuze families. Ruim honderd jaar geleden werd Royal Asscher gevraagd om de Cullinan Diamant, de grootste diamant die ooit werd gevonden, te kloven en te slijpen voor het Britse koningshuis. Dat vormde de start van een innige samenwerking.

Tegenwoordig staat Royal Asscher over de hele wereld bekend om zijn prachtige sieradencollecties en gepatenteerde diamanten, die zijn ontwikkeld door de vijfde en zesde generatie van dit familiebedrijf. Elke diamant wordt geslepen met zeer consistente, strikte en strenge parameters. Het 165-jarig bestaan wordt dit jaar bezegeld met twee nieuwe patenten voor de Royal Asscher® Ovaal- en de Royal Asscher® Cushion Cut-diamanten. Dat belooft veel moois voor de toekomst! Lita Asscher, Algemeen Directeur van de Koninklijke Asscher: ‘In 1902 verkregen we als eerste een wereldwijd patent op een diamanten slijpvorm, dit was de Asscher Cut. Dit jaar vieren wij ons 165-jarig bestaan met twee additionele prachtige diamantenpatenten: de Royal Asscher Cushion en Royal Asscher Ovaal. Samen met de Royal Asscher Cut en Briljant hebben wij nu vier gepatenteerde slijpvormen beschikbaar gezet in prachtige juwelen. Wij laten als vijfde en zesde generatie Asschers samen zien dat innovatie in ons DNA zit.’

Joespeh Asscher werkt aan ’the Cullinan’
Queen Elizabeth

In lijn met het 165-jarig bestaan heeft Royal Asscher haar online omgeving geheel vernieuwd. Bezoek de website eens en zie een prachtige en fascinerende beleving die je door het prestigieuze en koninklijke diamantenerfgoed van het merk brengt, met levendige animaties en prachtige video’s van alle verlovingsringen. De site omvat verder geweldige verhalen van de Asscherfamilie door de zes generaties heen gevoerd, de vier juwelencollecties en natuurlijk de prachtige gepatenteerde diamanten slijpvormen.

Love & Engagement

Trouwplannen? Je hart gaat écht harder kloppen bij deze prachtige verlovingsringencollecties, gemaakt in de nieuwe slijpvormen. De ongeëvenaarde verzameling ringen is gemaakt voor romantici die verlangen naar dat ene zeldzame stuk dat een diepgaande liefde weerspiegelt! De ontwerpen zijn geïnspireerd op de natuur en kunst, poëtische geometrie en verrassende elementen om het hart te laten glimlachen en het oog te verblinden.

Stars Collectie

Deze iconische collectie met zwevende diamant in een ‘snow-globe’ is geïnspireerd op de geschiedenis van de koninklijke juwelen en de High Jewellery. Een must have voor iedere vrouw.

Wist je dat…

De Koninklijke Asscher twee van de drie grootste diamanten ter wereld heeft gesneden? De 3106 karaat Cullinan Diamant en de 995 karaat Excelsior Diamond.