Italiaanse iconen

ACQUA DI PARMA X FILA

FILA – het Italiaanse merk, dat staat voor uitmuntendheid, vakmanschap en stijl – viert zijn 110-jarige bestaan van FILA met een limited edition set. Het label gaat daarvoor een partnerschap aan met iconen van Italiaanse uitmuntendheid. FILA vertrekt op een ontdekkingsreis die de essentie van de Italiaanse cultuur in de spotlights zet via unieke samenwerkingen. De spirit van Italië wordt weerspiegeld in de kunst van het levensgeluk, waarbij zorgvuldig gemaakte objecten deel uitmaken van de Italiaanse levensstijl.

De Italiaanse reis van FILA begint met een samenwerking met ACQUA DI PARMA, een symbool van de Italiaanse arte di vivere. Een unieke en levendige mix van alles wat zo fantastisch is aan Italië: de natuur, de cultuur en de kunst. ACQUA DI PARMA, met een rijk erfgoed dat al bijna even ver in de tijd teruggaat als dat van FILA, staat voor Italiaanse uitmuntendheid, vakmanschap en stijl. En dat al sinds 1916, toen Carlo Magnani Colonia creëerde, zijn persoonlijke eau de cologne die zou uitgroeien tot een tijdloze klassieker. Vandaag is ACQUA DI PARMA, synoniem van de verfijnde Italiaanse stijl, een leider op de internationale luxemarkt. Een merk dat voortbouwt op traditie en klassieke waarden herinterpreteert om zo te vernieuwen en te evolueren – net zoals ook FILA dat doet.

Een eigentijdse look, gebruiksgemak, dynamiek en een voorliefde voor de schittering van de zon en landschappen die baden in een gouden gloed typeren zowel FILA als ACQUA DI PARMA: twee merken die staan voor een bruisende Italiaanse levensstijl. De samenwerking vindt plaats in de frisse middellandse zeelucht, en neemt de vorm aan van 1100 genummerde limited edition sets. De sets zijn gehuld in zonnig geel, dé kleur van ACQUA DI PARMA, en krijgen een extra elan door de verticale strepen in het iconisch blauw en rood van FILA. Binnenin vloeien de twee werelden in elkaar over: Blu Mediterraneo Arancia di Capri ontmoet een windjack van tyvek, gevoerd met badstof. Bij de replica van FILA’s iconische Aqua-stijl uit 1976 werd een vleugje turquoise en wit toegevoegd aan de typische blauwe tint van de zeilwereld. Het jack wordt zo hét kledingstuk voor liefhebbers van boten en watersport. Wie het parfum draagt en het jasje aantrekt, maakt een reis naar een zonnig Italiaans droomlandschap, voortgestuwd door het gevoel te leven in een impuls van energie en positiviteit. De ACQUA DI PARMA x FILA 110th Anniversary-sets zijn vanaf nu exclusief verkrijgbaar via acquadiparma.com en FILA.com.