de grootste update ooit

Alles wat je wil weten over de nieuwe Samsung Galaxy S23

Het duurt waarschijnlijk niet lang meer voor de nieuwe Samsung toestellen uit de Galaxy serie uitkomen. Goed nieuws voor liefhebbers van de Koreaanse telefoonfabrikant, want de nieuwe modellen lijken een aantal interessante verbeteringen te krijgen. Volgens sommige geruchten zou het zelfs om de ‘grootste upgrade ooit’ gaan. In dit artikel lees je hoe de verbeteringen er vermoedelijk uitzien.

Helder beeldscherm, zelfs bij fel zonlicht

De nieuwe toestellen uit de Samsung Galaxy S23 lijken een AMOLED-display met mooie en heldere beelden te krijgen. Het mooiste beeldscherm is waarschijnlijk voor de S23 Ultra. Bij het vlaggenschip-model zou de maximale helderheid (nits) van 1.750 nits bij de S22 Ultra naar maar liefst 2.200 nits gaan. Hierdoor heb je bij fel zonlicht geen last meer van een moeilijk te lezen scherm.

Nóg mooiere foto’s

Samsung heeft bij de nieuwe modellen ook aan de fotografie- en filmliefhebbers gedacht. De camera’s krijgen vermoedelijk grotere sensoren waardoor ze meer licht doorlaten en je kiekjes er mooier uitzien, ook als je ze bij weinig licht maakt. Ook je selfies zien er waarschijnlijk mooi uit. Bij het basismodel en de Plus zou deze camera namelijk van 10 naar 12 megapixels gaan. De Ultra krijgt waarschijnlijk opnieuw een selfiecamera met 40 megapixels.

Bij de S23 Ultra lijkt de hoofdcamera een upgrade te krijgen. Die zou van het al hoge aantal van 108 megapixels naar een indrukwekkende 200 megapixels gaan. Hierdoor vangt de sensor meer licht op en is er een hoog contrast tussen licht en donker. Dit zorgt voor heldere en levendige foto’s bij alle lichtomstandigheden.

Betere chip

Het is belangrijk dat je smartphone altijd soepel en snel werkt, of je nou een artikel leest op een website of je favoriete film of serie kijkt. Door de Exynos processor van Samsung blijven de Europese nieuwe modellen daarin altijd een beetje achter bij de niet-Europese varianten. Die worden namelijk altijd uitgerust met de snellere en energiezuinigere Snapdragon processor van Qualcomm.

Bij de S23 lijken Europese Samsung-gebruikers voor het eerst ook te gaan profiteren van de Snapdragon chip. Alle nieuwe modellen krijgen volgens de geruchten namelijk de nieuwste Snapdragon 8 Gen 2 chip. Hierdoor werken ze sneller en gaat de batterij langer mee.

Mooi design

Het oog wil natuurlijk ook wat en dat lijkt bij de nieuwe telefoons wel goed te zitten. Ze lijken namelijk mooie dunne schermranden (bezels) te krijgen, zodat er veel ruimte is voor het scherm en het ‘lelijke’ uitstekende camera-eiland zou niet meer terugkomen. In plaats daarvan komt er een cameramodule waarbij de lenzen in de behuizing liggen. Dit ziet er niet alleen een stuk mooier uit, maar legt de toestellen ook fijner in de hand.

Nog even wachten

Kan jij niet wachten tot de nieuwe toestellen uitkomen? Misschien is het morgen wel zover! Of de S23 ook daadwerkelijk tijdens het event wordt onthuld, is nog even afwachten. Je zal, net als ons, hoe dan ook nog eventjes geduld moeten hebben. We wachten in spanning af!