Let's party

Burning Man’s eerste virtuele editie

Goed nieuws voor alle party lovers die hun geliefde feestjes missen. Op 4 september draait de Nederlandse dj en producer Eelke Kleijn een negen uur durende set voor de online editie van ‘Burning Man: Multiverse’, in de Amsterdamse Marktkantine. Voor het eerst in haar geschiedenis verplaatst Burning Man het festival naar een virtuele wereld. Met deze virtuele editie stelt Burning Man zich open voor een miljoenenpubliek. Let’s party!

Eelke Kleijn is een waar boegbeeld voor Burning Man geworden, na zijn ongeziene Mayan Warrior-set in 2018. Hij draait zijn set in De Marktkantine, waaruit het gelivestreamd wordt naar het online platform van Burning Man. De Nederlandse dj zal virtueel in de welbekende ‘Incendia Dome’ van Burning Man te zien zijn. Ook zijn er een beperkt aantal tickets om de set in De Marktkantine bij te wonen. Kleijns set wordt opgesplitst in twee slots: een shift van 14:00 tot 18:00 uur en een shift van 19:00 tot 23:00 uur CET. Met de nieuwste tracks van het aankomende album op 25 september belooft het een unieke avond te worden, waar Eelke Kleijn een selecte groep een live experience biedt en het magische Burning Man de Amsterdamse De Marktkantine in spotlights zet. Tickets shop je hier!

Burning Man 2020 zal het grootste virtuele kunst- en muziekfestival in de geschiedenis worden. Het festival loopt tegelijk met het oorspronkelijke geplande Burning Man, dat normaliter bij Black Rock Desert in Nevada wordt georganiseerd en zal van 30 augustus tot 6 september een week lang, 24 uur per dag (PST) te zien zijn. Het platform houdt rekening met de tijd en zet een realistische ervaring neer: het heeft een dag en nacht, met zonsopgangen en zonsondergangen. Om de virtuele ervaring bij te kunnen wonen moet je wel even RSVP’en via www.dustymultiverse.com. Vanaf 30 augustus kun je het complete Burning Man-festival volgen via de gratis app.