Finalisten

Cartier Women’s Initiative 2020

Talk about women empowerment! Juwelenhuis Cartier richtte in 2006 het Cartier Women’s Initiative op, speciaal voor bedrijven met een vrouwelijke eigenaar of leider die een sterke, duurzame, sociale en ecologische impact willen hebben. Het merk helpt middels het initiative vrouwelijke entrepreneurs optimaal te presteren én leiderschapskills te verbeteren. Inclusief de nodige financiële, sociale en menselijke kapitaalsteun om hun bedrijven te laten groeien. De 2020-editie van het Cartier Women’s Initiative is in volle gang en de 21 finalisten zijn vandaag bekend geworden.

Uit maar liefst 1200 aanmeldingen, uit 162 landen en 7 regio’s, zijn 21 finalisten geselecteerd. Uit iedere regio drie. Dit jaar komen de Europese finalisten alle drie uit Scandinavië: twee uit Denemarken en een uit Zweden. Deze dames strijden nu om de eerste plaats. De winnaar wint 100.000 dollar en de overige twee uit de regio winnen 30.000 dollar.

Er kan er maar één de winnaar zijn, dat begrijpen wij, maar als je dan al zo ver gekomen bent is het wel zo fijn om te weten dat Cartier alle 21 finalisten de komende tijd ondersteunt met business coaching, mediazichtbaarheid, netwerkmogelijkheden en mogelijkheden om het INSEAD Executive Program te doorlopen. INSEAD, een van ’s werelds grootste en meest toonaangevende business schools, brengt mensen, culturen en ideeën samen om verantwoordelijke leiders te vormen die het bedrijfsleven en de samenleving veranderen. De uiteindelijke winnaars worden begin juni 2020 bekendgemaakt.

Eerlijk is eerlijk, Cartier laat zo zien waar ze voor staan:

‘Een maison dat zowel verbonden is in de realiteit, als openstaat voor de wereld en dus zeer bewust is van haar verantwoordelijkheid. Een verantwoordelijkheid die des te belangrijker is in deze onzekere tijden’

– aldus Cyrille Vigneron, President en CEO van Cartier International.

Hieronder de drie Europese finalisten met hun toffe initiatieven:

Anna-Sophie Hartvigsen, Denemarken, Female Invest 

Anna-Sophie Hartvigsen streeft naar financiële gendergelijkheid. Ze wil dit bereiken door vrouwen voorlichtingen te geven over investeren en persoonlijke financiën.

Dora Palfi, Zweden, ImagiLabs 

De Zweedse Dora Palfi wil programmeren leuk en relevant maken voor tienermeisjes. Met haar initiatief streeft ze naar het creëren van een community en mobile first-tools die dit kunnen realiseren.

Sofie Blakstad, Denemarken, Hiveonline 

Sofie Blakstad helpt onderschatte microbedrijven krediet en toegang te krijgen tot markten die ze normaal niet kunnen bereiken. Dit doet ze door een vertrouwensgeschiedenis te creëren op basis van feiten en zakelijke acties.

Check cartierwomensinitiative.com voor meer informatie over alle finalisten en hun waanzinnige initiatieven!