Cartier

Women’s Initiative 2020

Cartier heeft in 2006 de Cartier Women’s Initiative opgericht, een wereldwijde wedstrijd voor vrouwelijke ondernemers in samenwerking met INSEAD Business School en McKinsey & Company.

De zeven bekroonde kandidaten van de 2019 editie van het Cartier Women’s Initiative werden onthuld tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking in Fort Mason Centre for Arts & Culture in San Francisco, het hart van de wereldwijde start-up en innovatiescène. Met het thema ‘The Ripple Effect’ bracht de ceremonie van 2019 hulde aan ondernemers die als katalysator fungeren voor verandering en groei binnen hun gemeenschappen en de bredere samenleving.

Het programma van 2019 begon met de “Meet & Learn” -sessies onder leiding van influent-sprekers (waaronder Mélanie Laurent). De discussies waren gericht op belangrijke onderwerpen zoals empowerment van vrouwen en de ecologische transitie met betrekking tot economische transformatie. Dit alles terwijl deelnemers elkaar beter leerden kennen, ideeën uitwisselden en bruikbare tips en inzichten leerden.

Cyrille Vigneron, CEO & President van Cartier International kondigde vervolgens de zeven bekroonde kandidaten aan die waren geselecteerd door een onafhankelijke internationale jury onder bijna 2900 kandidaten uit meer dan 142 landen (waaronder Japan en Zwitserland voor de eerste keer) en zeven regio’s. Uit iedere regio waaronder Europa (zeven totaal) worden er ieder jaar drie finalisten geselecteerd (21 totaal wereldwijd). Van deze drie wint er één per regio 100.000 dollar (dus zeven totaal) en de overige twee uit de regio (dus veertien totaal) winnen 30.000 dollar. Daarnaast worden alle 21 finalisten ondersteund met business coaching, media zichtbaarheid, netwerk mogelijkheden en mogelijkheden om het INSEAD Executive Program te doorlopen. Alle vrouwelijke ondernemers wereldwijd kunnen meedoen aan de wedstrijd, dus ook uit Nederland.

De inschrijving voor 2020 is geopend en deze sluit op 14 augustus aanstaande. Inschrijven? Dat kan hier!