Miss Nederland 2020

De 10 prachtige finalisten van Miss Nederland 2020

Ze zijn stoer, eigentijds, intelligent, elegant en vooral: uniek. De tien finalisten die dit jaar het Miss Nederland-avontuur aangaan hebben elk een eigen achtergrond, missie en passie. Samen vormen zij een prachtige groep ambitieuze vrouwen die beauty’s met brains laten zien en een voorbeeld kunnen zijn voor jonge vrouwen! Dít zijn de 10 finalisten van Miss Nederland 2020.

Sophie Alink

Een goed gebekte Media & Cultuur-student uit Utrecht. Ze is twintig en wat ze aan ervaring mist, maakt ze goed in zelfvertrouwen. Deze duizendpoot houdt van fitness en hardlopen. Ze hoopt met Miss Nederland iedereen te inspireren je dromen na te streven. Daarnaast wil ze aandacht vragen voor eenzaamheid in de huidige maatschappij. Niet alleen voor ouderen, ook voor jongeren geldt dat het verlammend is, je eenzaam te voelen. Sophie weet waar ze over praat, tijdens een langere tijd in Spanje voelde zij zich erg alleen. Geen wonder dat ze zich als een vis in het water voelt tussen de andere finalisten. Ze is met 1.73 meter de kleinste van de club, maar ze maakt dat ruimschoots goed met haar vrolijke aanwezigheid.

Leyla Haji-zade

Een student Life, Science and Technology. Als kind van anderhalf kwam zij met haar ouders vanuit Azerbeidzjan naar Nederland. Leyla kreeg veel te maken met vooroordelen en wordt door haar omgeving geadviseerd vmbo te doen en om maar vooral niet te hoog te streven. Maar Leyla is een vechter: zij heeft zich inmiddels van het vmbo naar de universiteit van Groningen gewerkt en ze is nog niet klaar! Haar doel is een bachelor in Biologie te halen, waardoor ze met de zijinstroom door kan naar Geneeskunde. Haar droom is om uiteindelijk hartchirurg te worden! De Miss Nederland-verkiezing is voor haar een manier om iedereen te laten zien dat je niet hoeft te luisteren naar goedbedoelde adviezen onder je eigen niveau. Dat ze nu op 23-jarige leeftijd meedoet is ideaal. De komende jaren zit haar agenda al vol want: ‘Dan heb ik het te druk met mijn studie’, aldus Leyla.

Denise Speelman

Met haar 1.85 meter lengte, weelderig haar en sprankelende bruine ogen heeft ze al modellenervaring en dat zal niemand verbazen. Onder dat mooie uiterlijk gaat wel iets schuil. Denise heeft in het verleden te maken gehad met een eetstoornis maar is door goede hulp daar gelukkig al een aantal jaren vanaf. Ze heeft dit positief omgedraaid in dat het juist belangrijk is hoe goed en gezond je in je vel zit en dit uitstraalt. Je goed voelen in je lijf is haar levenswerk geworden, Denise heeft een eigen succesvol stylingbedrijf. Mensen zó kleden dat zij zichzelf op hun allermooist voelen, dáár haalt zij haar energie uit. Deze 22-jarige finalist is geboren en getogen in Groningen. Ze won Miss Noord Nederland in 2014 en is daarna verhuisd naar Amsterdam waar ze nu ook haar bedrijf runt. Denise hoopt met haar deelname in elk geval de discussie te openen over eetstoornissen en uiterlijk. Iedereen moet weten waar je terecht kunt voor hulp en daarnaast moet iedereen weten dat je mooi bent, ongeacht je kleur, gewicht of intelligentie.

Roos Sophie van Twisk

De duizendpoot van de finalisten. Ze houdt van orde en controle en dat is maar goed ook, want anders had ze het nooit geschopt tot een titel in Business & Finance aan de Universiteit van Amsterdam! Deze stralende blondine van 22 heeft nooit tijd gehad een modellencarrière na te streven, want ze heeft het echt al druk genoeg… Naast studeren rijdt ze dressuur op topniveau, gaat ze vier tot vijf keer per week naar de sportschool en houdt van skiën en snowboarden. Haar uiterlijk, slimheid en wellicht een Miss Nederland-titel wil ze inzetten om vooral vrouwen te stimuleren het hoogste na te streven. Een eigen bedrijf runnen naast je gezin? Het kan best. Roos Sophie’s scriptie heeft al aangetoond dat vrouwen in het bedrijfsleven zorgen voor een hogere bedrijfswaarde! 

Dominique Hazeleger

Heeft al veel modellenervaring, maar het is niet alleen een mooi plaatje! Deze 23-jarige student Psychologie uit Amsterdam heeft namelijk een zwarte band in jiu-jitsu. Ze doet mee aan Miss Nederland, omdat ze ten eerste nooit een uitdaging uit de weg gaat, zo deed ze eerder mee aan Expeditie Robinson en bereikte de finale. Ten tweede wil ze laten zien dat het niet om het perfecte plaatje gaat: je bent zo mooi als je je voelt en dat bereik je door gezond te leven, te eten en te sporten. Voor iedereen in Nederland wil zij dat gezond leven een optie is. Ooit hoopt ze een master in de neuropsychologie te behalen en Dominique kennende, gaat dat zeker lukken. Deze sociale vrouw heeft het moeilijk met de coronamaatregelen en kan niet wachten tot ze iedereen weer mag vasthouden, in de dojo en daarbuiten!

Sanne ten Kate

Verblindt iedereen met haar glimlach en haar kuiltjes in de wangen. Dat was niet altijd zo! Zoals veel studenten in deze tijd heeft ook zij een periode last gehad van de druk van de maatschappij. Stress, angst en twijfel waren het gevolg. Als je er goed uitziet, denkt iedereen dat alles je voor de wind gaat terwijl je van binnen iets anders voelt. Gelukkig wist Sanne hier op tijd mee aan de slag te gaan. Door haar deelname hoopt zij iedereen te stimuleren om vooral te doen wat jij zelf leuk en interessant vindt, je niet te veel te laten beïnvloeden door anderen en op tijd aan de bel te trekken als het te veel wordt. Je bent niet de enige! Sanne is 22, woont in Eindhoven en weet alles van Retail en ondernemerschap. Ze is gek op zwemmen en water, houdt van fitness en vindt Miss Nederland een heel bijzondere ervaring.

Sharida Senior

Een vrolijke flapuit uit Amsterdam. Ze is bijna klaar met haar studie Psychologie en doet onderzoek naar het effect van haat op de cognitieve functies. Daar ligt ook haar missie: gelijkheid is belangrijk voor iedereen. De 27-jarige Sharida heeft al veel internationale modellenervaring en heeft meegedaan aan het programma Love Island. Ze schildert graag in haar vrije tijd, alleen heeft ze die momenteel weinig. Haar ambities omvatten alles van ‘een modellencontract in New York’ tot ‘een boek schrijven’ en dat gaat haar waarschijnlijk allemaal lukken. Sharida is heerlijk chaotisch, altijd vrolijk en hoopt iedereen te stimuleren zichzelf te zijn én te vechten tegen ongelijkheid. 

Fae Milder

De jongste van de groep. Ze heeft geen modellenervaring, maar weet des te meer van de ‘andere kant’ van de camera. Fae werkt als zelfstandig fotograaf en is behoorlijk succesvol! Deze twintigjarige uit De Bilt gaat Communicatie- en informatiewetenschappen aan de Universiteit studeren, maar eigenlijk zou ze alles wat op haar pad komt aan kunnen pakken. Ze is ontzettend creatief. Naast haar fotografie blinkt Fae uit in muziek maken; piano, gitaar en zang. Ooit schreef ze een liedje dat Marco Borsato heeft uitgebracht, dus ook al is ze nog jong, ze heeft al een behoorlijk rijk verleden! Fae hoopt dat de wereld wat positiever zal worden. Met haar aanstekelijke glimlach is die strijd al voor de helft gewonnen.

Sigrid Boersma

Met haar 1.84 meter, bos haar en groene ogen een indrukwekkende verschijning! Ze heeft ongelooflijk veel modellenervaring en kan daarnaast ook nog zingen, dansen en presenteren. Sigrid is 22 en studeert Business Administration in Amsterdam. Met haar deelname wil ze helpen met de empowerment van vrouwen. Onderdrukking van vrouwen en huiselijk geweld moet afgelopen zijn, vindt Sigrid. Met haar debatteertalent zal ze nog menig persoon die het daar niet mee eens is onder de tafel praten. Zo hoopt ze een stem te zijn voor diegenen die niet durven te praten. 

Rosalin van Tuijl

Ze had aantal jaar geleden nooit gedacht dat ze mee zou doen met de Miss Nederland-verkiezing. Deze 26-jarige stralende Gelderse heeft dan ook geen modellenervaring. Ze werkt als operatieassistent en met name tijdens de coronacrisis was haar werk haar leven. Rosalin is in de laatste jaren 35 kilo afgevallen en werd door haar omgeving aangespoord zich op te geven. Dat ze nu in de finale staat, vindt ze dan ook een bijzondere verrassing! Rosalin wil laten zien dat mensen in hun eigen kracht moeten geloven. Zo was de crisis uiteraard een afschuwelijke periode. Toch put Rosalin er ook kracht uit, vooral in de zorg heerste saamhorigheid, kracht en hoop voor de toekomst.

De finale is op maandagavond 31 augustus en vanaf 20 september kun je wekelijks kijken naar ‘Op Jacht Naar De Kroon’ op RTL4!

Fotografie: William Rutten