Fur free

Elisabetta Franchi Dog Foundation

Ontwerpster Elisabetta Franchi heeft haar immense liefde voor dieren nooit onder stoelen of banken gestoken. Altijd actief in de verdediging van dierenrechten door de steun van een breed scala aan initiatieven voor hun bescherming, die nu allemaal samengebracht zijn in één enkel project: de ELISABETTA FRANCHI FOUNDATION.

Een merk dat naast een passie voor mode een zeer sterke boodschap en missie uitstraalt namelijk  “het geven van een stem aan degenen die er geen hebben”, aan zij die niet kunnen spreken, maar toch zoveel meer zeggen met hun ogen. Beginnend met het lidmaatschap van het FUR FREE RETAIL PROGRAMMA gemaakt door LAV (een van de belangrijkste Italiaanse verenigingen die betrokken zijn bij de verdediging van dieren), die tussen 2012 en 2013 leidde tot de eliminatie van bont uit alle collecties, gevolgd door ganzendons en Angora wol, begon Elisabetta Franchi aan een steeds ambitieuzere weg naar de bescherming van dieren. Voorbeeld hiervan is de constructie en financiering van Island Dog Village EF, een oase van veiligheid en een toevluchtsoord in het noorden van China voor honden die onderworpen zijn aan de barbaarsheid van het Yulin Festival.

Must love dogs

Deze activiteiten zullen, samen met de andere reeds ondernomen initiatieven, nu worden ondersteund en uitgevoerd via de Elisabetta Franchi Foundation. Het eerste grote project is de bouw van een dierenasiel in Forlì tegen het einde van 2019 om zwerfhonden en mishandelde honden een thuis, de juiste behandeling en later een gezin te bieden. Andere missies van de non-profit organisatie zijn uitbreiding van haar werk in Azië, voortzetting van haar inspanningen om de handel in hondenvlees tegen te gaan, en ook in Zuid-Italië, waar hulp wordt geboden om dierenopvang in moeilijkheden te ondersteunen. De stichting zal ook de vele kennels ondersteunen die basisbehoeften missen en alle vrijwilligers die dagelijks duizenden zwerfhonden van de dood redden.

Neem je hond mee naar kantoor

“There’s no need to wear a fur coat for our vanity”, blijft het motto achter de talrijke humanitaire projecten van de ontwerpster, die hand in hand gaan met de interne cultuur van het bedrijf. Dat door lid geworden te zijn van het “DOG HOSPITALITY” project het eerste bedrijf in Italië is geworden om de deuren te openen voor de huisdieren van zijn werknemers, die hun viervoetige vrienden naar het kantoor kunnen brengen, waardoor de werkomgeving en productiviteit worden verbeterd. De Elisabetta Franchi Foundation is ook erkend als een non-profitorganisatie (ONLUS in het Italiaans). Over the top glamorous en zo lief voor dieren, dat kan niemand minder dan Elisabetta Franchi zijn.

Voor meer informatie: fondazioneelisabettafranchionlus@elisabettafranchi.com

Voor donaties: IBAN IT30T0323901600100000180348