Tips & tricks

Haal alles uit je smartphone

Of we het nou willen of niet, we brengen deze quarantainedagen veel tijd door met onze smartphone. We appen en (video)bellen onze vrienden en familie, scrollen heel Instagram af en alle shopapps draaien overuren om onze shopdrang te laten gaan. Hoe gebruik je je smartphone optimaal? Wij delen de beste tips om alles uit je smartphone te halen. Niet alleen nu, maar ook erna!

Velen van ons werken thuis en je voelt je misschien geïsoleerd of alleen. Heb je een telefonische meeting? Maak er videobellen van om nét iets nauwer in contact te zijn met je collega’s. Virtueel face-to-face is meeten net iets makkelijk en het is veel gezelliger! Zoom en Whereby zijn handige manieren om je videomeeting in gang te zetten. Tip: zorg ervoor dat je wel mooi gekleed bent (in ieder geval de bovenkant) en dat de achtergrondgeluiden gedempt zijn. Ook leuk om een virtuele vrijmibo te organiseren om de werkweek gezellig af te sluiten.

Betaal contactloos

Tegenwoordig kun je tot vijftig euro contactloos betalen zonder je pincode in te voeren, heel fijn in deze tijd! Ben je je pinpas vergeten? Grote kans dat je wel je smartphone bij je hebt, waar je óók contactloos mee kunt betalen. Zorg ervoor dat je je NFC-functionaliteit aan hebt staan in de instellingen van je telefoon en dat je een mobiele betaalpas aanmaakt in de app van je bank. Heel handig als je je pinpas wel eens vergeet!

Blijf fit

Nu ook alle sportscholen hun deuren hebben moeten sluiten, sla je het sporten misschien al snel over. Wel is het belangrijk om in beweging te blijven, vooral als je hele dagen thuis zit. Maak een planning en houd je aan een vaste structuur. De Samsung Health App biedt veel variatie aan programma’s zoals ‘At Home Bootcamp’ of ‘Intense Pilatestraining’. Je kunt hier zelf een planning maken om fit te blijven. Ook biedt de app fijne meditatielessen, om even tot jezelf te komen na een thuiswerkdag of drukke dag met je kinderen. Eet jij thuis de ene snack na de andere? In de app kun je ook bijhouden wat je elke dag eet. Als je alles moet invullen en ziet wat je eet, neig je misschien eerder om je favo snack te laten staan. Daarnaast is een goede slaaproutine essentieel in een gezonde levensstijl. Met de app kun je inzien hoe je hebt geslapen en houd je je slaappatroon bij.

Creëer je eigen werkstation

Wist je dat je je telefoon ook kunt omtoveren tot desktop? Je hebt alleen je smartphone, een monitor, toetsenbord, muis en DeX-kabel nodig. Je smartphone laat je via de kabel een desktopomgeving zien op je monitor. Ideaal om documenten en presentaties te bewerken of te browsen op internet zoals je altijd op kantoor doet. Tegelijkertijd kun je bellen en je telefoon gebruiken als telefoon. Multitasking ten top!

Ontspanning

Aan het eind van je dag is het tijd voor ontspanning. Zet je favo playlist aan met Spotify en laat je relaxavond beginnen. Door de samenwerking tussen Samsung en Spotify hoef je de app niet eens meer te openen, maar zoek je je favo nummers gewoon op via Samsungs zoekfunctie. Of geniet van een Netflixavond en kijk een goede film of serie. Ook de jongste gezinsleden vinden de nodige entertainment via Kids Home, beschikbaar via het Quickpanel op de meeste Samsung-smartphones en -tablets.