Bedgeheimen onthuld

World Sleep Day

Het is vandaag World Sleep Day! Ramen en luiken dicht, wat een timing om binnen te blijven. Swiss Sense liet onderzoeken hoe het gesteld is met onze slaapgewoontes. Kies jij liever voor een goede nachtrust óf voor een leuke vrijpartij? Uit het onderzoek blijkt dat slaap voor de overgrote meerderheid mega belangrijk is, voor 91,3 procent! Zelfs zó belangrijk dat 54,2 procent een goede nachtrust verkiest boven seks. Ook komt er in de test naar voren dat bijna een op de drie Nederlanders wel eens droomt van een vrijpartij met iemand anders dan zijn/haar partner, vooral met een ex of collega. Is het voor jou vandaag een vrijdag of een vrij-dag?

“Ik verkies een nacht lekker slapen boven seks”, deze stelling werd voorgelegd aan duizend Nederlanders. Meer dan de helft stemde in met deze stelling en verkiest een goede nachtrust dus boven vrijen. Deze meerderheid bestaat voor 61,4% uit vrouwen en voor 47,1% mannen. Als we naar de leeftijd kijken, zijn het de personen onder de 34 jaar die het vaakst slapen verkiezen boven seks (60%). 50,9% van de 55-plussers kiest voor een nacht goed slapen in plaats van een vrijpartij.

Wie wel een wilde vrijpartij boven een heerlijke nachtrust verkiest? 43% van de mannen is bereid om wat slaap in te leveren als daar een stomende vrijpartij tegenover staat. Bij vrouwen is dat 22,3%. Ongeveer 11,8% geeft aan dat een beetje stoeien voor het slapen juist écht nodig te hebben om ’s nachts lekker te kunnen slapen. Wel wordt slapen door het overgrote deel zeer belangrijk gevonden, vrouwen nét wat vaker dan mannen.

Dromen

Ook liet Swiss Sense de dromen van de duizend Nederlanders onderzoeken. We dromen veel, bewust of onbewust, maar waar dromen we het meest over? Tijdens het slapen is de welbekende val-droom de meest voorkomende. Een droom dat je valt van bijvoorbeeld een gebouw of trap. Ook dromen we vaak dat we worden achtervolgd. Op de derde plek staat dromen over seks met iemand die niet zijn/haar partner is. Bij mannen staat deze droom zelfs op nummer één, bij vrouwen op plek drie. Bij romantische dromen gaat het vaak over een collega, ex-geliefde óf beroemdheid!