Het nieuwe AP House

In het hart van de stad Amsterdam, vlak naast het Rijksmuseum, het bruisende Museumplein en de beroemde P.C. Hooftstraat, heeft de Zwitserse horlogemaker Audemars Piguet haar deuren van het nieuwe AP House geopend. Het innovatieve, intieme en ervaringsgerichte concept weerspiegelt Audemars Piguet’s vooruitstrevende benadering van retail.

Naast zestien andere locaties over de hele wereld – zoals Los Angeles, Bangkok, New York en Tokio –kunnen liefhebbers van het merk nu ook terecht in het nieuwe AP House in Amsterdam. Het concept van het huis is gecreëerd in samenwerking met een aantal van de meest gewaardeerde Audemars Piguet-klanten. Geïnspireerd door de vooruitstrevende benadering van gastvrijheid van oprichters Jules Louis Audemars en Edward Auguste Piguet, vroeg het team zich af hoe het tweetal voor hun klanten zouden zorgen als ze in de eenentwintigste eeuw zouden leven, de wereld zouden rondreizen en hun passie voor Haute Horlogerie zouden delen. Het resultaat? Een verfijnde ruimte waar het comfort van thuis en relaties voorop staan. Klanten worden in het huis op de begane grond en eerste verdieping uitgenodigd om te ontspannen, te oriënteren, contact te leggen en te genieten van het uitzicht op het Museumplein en een unieke Amsterdamse stadstuin.

Het interieur is ontworpen door de huisarchitecten van Audemars Piguet en combineert onder andere eikenparketvloeren met originele elementen voor een unieke sfeer. De ruimte omvat een grote bar waar liefhebbers van het merk terecht kunnen voor koffie, thee, Nederlandse stroopwafels, een glas
champagne en meer. Daarnaast is er een comfortabele zithoek met uitzicht op de kleine, unieke stadstuin en een dinerruimte. Op de eerste verdieping bevindt zich een gezellige lounge met verschillende decoratie én een typisch lokaal tintje middels Nederlandse tulpen die bevestigd zijn aan het plafond. Hedendaagse kunst is van grote en belangrijke waarde voor Audemars Piguet, het AP House zal dan ook een roterende tentoonstelling van kunstwerken verwelkomen, van lokale collectors, galleries en kunstenaars, die een band hebben met het kunstprogramma van het merk, Audemars Piguet Contemporary. Opgezet als een ruimte van ontmoetingen, zal het AP House uiteindelijk een plek zijn voor exclusieve evenementen waar gasten onder andere de creaties van de horlogefabrikant kunnen ontdekken.