Hoera!

Gelderlandplein 50 jaar!

Als wij even relaxed boodschappen willen doen dan gaan we vaak naar het Gelderlandplein. Dit winkelcentrum bestaat dit jaar 50 jaar en viert dit van 27 t/m 31 maart met een ludieke actie. Bij alle aankopen in het winkelcentrum vanaf € 15,- krijg je een ‘gouden’ munt die verzilverd kan worden in de GoldGrabber.

Een gigantische grijpmachine op het centrale plein waar je kans maakt op één van de mooie prijzen van het plein. In iedere capsule die je kunt grijpen zit een prijs van één van de winkeliers van het plein. De prijzen variëren van een op maat gemaakt shirt, een beauty set, een minuut gratis winkelen bij AH XL en verschillende cadeaubonnen. Alle vouchers kunnen direct ingewisseld worden bij de betreffende winkel en bij het winnen van shoptegoed, mag je dit de hele maand nog gebruiken!

Het Gelderlandplein opende in december 1968 als een klein kluster winkels aan de rand van de Amsterdamse binnenstad en breidde zich in de loop der jaren steeds verder uit.In de jaren ‘90 werd het winkelcentrum deels overdekten werden er appartementen toegevoegd. In 2016 werd de laatste herontwikkeling van Gelderlandplein afgerond met toevoeging van extra winkels en een hotel. Daarmee werd het het eigentijdse winkelcentrum dat het vandaag is: de ultieme one-stop-shop voor zowel dagelijkse als luxegoederen. In het centrum verzamelden zich nationale en internationale retailers, restaurants, supermarkten en andere foodspots, van grote ketens tot lokale ambachtslieden. Bijzonder is een aantal speciaalzaken dat al generaties lang gevestigd is op Gelderlandplein: tabakszaak Van Lookeren, Rick Moorman House of Men voor maatpakken, La Valise voor luxe tassen en koffers, Zwartjes van 1883 voor een luxe schoenencollectie en Bröring voor slaapcomfort. Dit aanbod is aangevuld met de Japans-Koreaanse supermarkt Shilla, groentespeciaalzaak La Fourchette, ambachtelijke stadsbakker Jongejans, KAAS en ZO en vishandel Kroon. Maar ook de bekende winkels als Albert Heijn, drogisterij Etos, parfumerie Douglas en Eye Wish Opticiens. Voor modeliefhebbers zijn er Modehuis Blok, Bronwasser woman, Rogge en Pauw met merken als Hugo Boss, Marc Cain, Armani, Woolrich, Max Mara, Ted Baker, Mochino en Tod’s. Naast dit enorme aanbod staat Gelderlandplein bekend om haar schone uitstraling: stadskrant Het Parool bekroonde dit zelfs met de titel ‘Het schoonste winkelcentrum van Nederland’. Om de totaalbeleving compleet te maken staan er verschillende werken van internationale kunstenaars als KAWS, Joel Morrison en Donald Beachler tentoongesteld door het Gelderlandplein.

Bereikbaarheid
Voor optimale bereikbarheid rijdt de Gelderlandpleinlijn, een gratis ov- verbinding tussen Buitenveldert en de Zuidas. Daarnaast is er een overdekte parkeergarage (P1) waar je 1,5 uur gratis parkeert en zelfs 2,5 uur gratis op P2 en P3. De winkels zijn 7 dagen per week geopend.

Voor de kids

Speciaal voor het 50 jarig bestaat is er deze week ook voor kinderen ook van alles te beleven. Zo is er een Kids Icons speurtocht en een grijpmachine met alleen speciale kinderprijzen. In en rondom het Gelderlandplein staan imposante ballonkunstwerken van kunstenaar Micha de Haan.