MISS NEDERLAND 2021

JULIA SINNING IS DE NIEUWE MISS NEDERLAND

Gisteravond is de 24-jarige Julia Sinning gekroond tot Miss Nederland 2021. Tijdens een spectaculaire show met een prominente jury en uitbundig publiek nam zij de titel, sjerp en felbegeerde kroon in ontvangst in Studio 21 te Hilversum. Julia zal zich komend jaar als Miss Nederland presenteren én zal in december ons land vertegenwoordigen bij de Miss Universe verkiezing in Eilat, Israël.

Tijdens een fenomenale finale met als thema ‘This is me’ hebben de 9 finalisten in verschillende catwalkrondes laten zien wie zij zijn en wat ze in huis hebben om Miss Nederland te worden. Met een flinke dosis zelfvertrouwen, energie, enthousiasme en positieve vibes die van het grote podium afspatte, is het publiek getrakteerd op een amusementsvolle en bovenal spannende avond. Naast de voorstel-, de beachwear- en galaronde hebben 4 finalisten ook hun talent op het gebied van zang en dans laten zien en werd de show ondersteund door een geweldige muzikale invulling van professionals Patricia van Haastrecht, Valerie Curlingford en Dwight Dissels. De presentatie was in handen van Bart Ettekoven, bekend van o.a. Shownieuws, en Zoey Ivory die zelf in 2016 de titel en kroon van Miss Nederland in ontvangst mocht nemen.

Ondanks dat alle finalisten op zeer hoog niveau hun kwaliteiten hebben getoond, is Julia Sinning verkozen tot Miss Nederland 2021. Die uitkomst is bepaald door een 7-koppige jury met alle disciplines uit het vak, bestaande uit William Rutten, Monique Westenberg, Marc Forno, Talkies Editor-in-Chief Kristina Bozilovic, Monique Colligon, Marvy Rieder en juryvoorzitter Monica van Ee (directeur Miss Nederland en hoofdsponsor hannah). Zij zien in Julia de meest waardige opvolger van de Miss uit 2020 Denise Speelman. Het juryrapport over Julia luidt: “Deze prachtige vrouw is puur en durft zichzelf te laten zien. Een Miss van deze tijd met de boodschap ‘this is me’. Een lekkere, stoere meid die uit haar comfort zone durft te stappen en een breed publiek kan aanspreken”.

Wauw, ik kan het nog steeds niet geloven. Ik ben Miss Nederland 2021, wat een eer! Ik ben zo blij en heb er heel veel zin in. Over een paar maanden mag ik Nederland vertegenwoordigen in Israël bij Miss Universe en samen met de organisatie ga ik mooie plannen maken voor mijn jaar als Miss. Ik vind dat het tijd is om het perfecte plaatje te veranderen. Laten we van het perfecte plaatje, het echte plaatje maken, zodat we allemaal een stuk gelukkiger worden. We streven allemaal naar een ideaalbeeld wat mede door social media versterkt wordt door gefotoshopt beeld en filters waarbij je een gezicht niet herkent, maar daarin wil ik bijdragen aan verandering. Zelf heb ik veel druk ervaren in de vorm van bewijs- en prestatiedrang. Inmiddels heb ik de rust en kracht in mijzelf gevonden om te staan waar ik nu sta en daar ben ik heel erg trots op. Mijn finalistenperiode heeft mij hierin ook enorm gesterkt. Mijn boodschap? Heb schijt aan het perfecte plaatje, jij bent jij en daarmee ben jij goed genoeg!

Julia Sinning – Miss Nederland 2021

Van Casting tot Kroning

Benieuwd naar het gehele Miss Nederland-traject? Kijk dan vanaf zaterdag 4 september wekelijks naar de vijfdelige serie ‘van Casting tot Kroning’. In deze serie krijg je een uniek kijkje in de wereld van de Miss Nederland-verkiezing. Presentatrice Zoey Ivory neemt je 3 maanden lang mee achter de schermen van de organisatie en laat zien dat het hier niet gaat om het ouderwetse cliché ‘wereldvrede’ of alleen maar uiterlijk en glamour, maar om brains, beauty en business. Van casting tot finale, van bootcamp tot catwalk training, van fotoshoots tot inzet voor goede doelen en partners. Niets is door de camera’s gemis(s)t! Kijk vanaf zaterdag 4 september wekelijks naar ‘van Casting tot Kroning’ rond de klok van 16.30 uur.