My golden lifestyle rules

Kelly Weekers

Kelly Weekers studeerde af in klinische en gezondheidspsychologie en is werkzaam als ondernemerscoach, bestsellerauteur en vast expert bij RTL Boulevard en RTL Z. Haar schrijfdebuut ‘Happy Life 365’ laat op basis van simpele stappen zien hoe bepalend onze denkwijze is voor ons dagelijkse geluksgevoel en werd een regelrechte bestseller. Onlangs is haar tweede boek en het praktische vervolg daarop, ‘Happy Lifehacks 365’, gelanceerd. Kelly’s tien lifehacks voor een leuker leven…

  • Door mijn online business zit ik continu op mijn laptop of telefoon, maar het maakt me door alle apps, meldingen, geluiden en het licht ook onrustig. Daarom heb ik een max aantal uren per dag dat ik ‘m mag gebruiken en gaat mijn telefoon daarna gewoon aan de kant en sowieso in de avond op vliegtuigmodus. Zo heb ik de regie over mijn telefoon en mijn telefoon niet over mij.
  • Beweeg. Ook wanneer je sporten haat, zoals ik. Ik meet mezelf een actieve lifestyle aan. Ik doe zoveel mogelijk op de fiets, doe wandelend boodschappen, neem de trap in plaats van de lift en heb de stok achter de deur elke dag een ‘rondje met het hondje’ te moeten doen. Werkt prima!
  • Besteed aandacht aan je inner circle. En dan bedoel ik oprechte aandacht aan degenen die belangrijk voor je zijn – zo ben ik een enorm familiemens – maar durf ook kritisch te kijken welke mensen die plek mogen innemen. Volgens mij heb je niet veel mensen om je heen nodig, gewoon de juiste. Als ik iets fijn vind aan het ouder worden, dan is het wel dat ik durf te kiezen voor diegenen die die juiste mensen voor mij zijn.
  • Me-time is zo belangrijk om even tot rust te komen en je batterij op te laden. Wat ik heb gemerkt is dat die tijd voor mezelf zeker niet vanzelf ontstaat als ik niet die verantwoordelijkheid neem. Dus nu staat er elke dag minstens een half uur in mijn agenda geblokt wat écht tijd voor mijzelf is. Lekker lezen, een bad nemen of mijn favo serie kijken. Dat half uur pakt niemand van me af!
  • Ik ben een rasechte optimist. Negativiteit, zeuren, doemdenken en al van dat, ik heb er weinig mee, omdat ik keer op keer merk dat het me geen steek verder helpt en datgene wat negatief is alleen nog maar zwaarder maakt. Dat wil niet zeggen dat je nooit negatief mag zijn of negatieve emoties mag hebben, dat lijkt me vrij ongezond. Je hoeft echter geen tent op te zetten in kamp negativiteit en daar te blijven wonen! Uiteindelijk kun je niet altijd kiezen wat er op je pad komt, maar wél hoe je ermee omgaat. Waar je ook mee zit, welk probleem er ook speelt, mijn positieve kijk op zaken wint het altijd van het alternatief.
  • Fuck what others think. Ook ik vind het fijner wanneer mensen leuk vinden wie ik ben en wat ik doe, maar als dat niet zo is, ook prima! Zolang ik weet dat mijn intentie goed en oprecht is laat ik me niet tegenhouden mijn leven te leven op de manier die mij gelukkig maakt. Maak de mening van een ander niet zo belangrijk. Door iedereen leuk gevonden worden gaat nooit lukken en het staat je geluk alleen maar in de weg. Je leeft maar één keer. Maak er iets moois van. Op jouw manier!
  • Zeg nee. Jaren geleden was ik daar belachelijk slecht in. Echter, het probleem met anderen belangrijker maken dan jezelf is dat je hen ook leert dat jij op de tweede plaats komt. Iets voor of met een ander doen is natuurlijk mooi, maar niet wanneer het structureel ten koste moet gaan van jezelf. ‘Nee’ is een volledige zin, en het is geen toeval dat degenen die hem vaak genoeg gebruiken goed in hun vel zitten en succesvol zijn in wat ze doen.
  • Wees niet te streng voor jezelf en laat soms even de boel de boel. Ook ik vind een opgeruimd huis fijn, ben ik graag die keukenprinses die dagelijks een verse gezonde maaltijd op tafel zet en ben ik graag die attente vriendin, maar veel vaker kom ik er simpelweg gewoon niet aan toe. Keuzes maken in wat jij, in welke fase van je leven het belangrijkste vindt, en de rest even op een laag pitje zetten is echt helemaal oké.

  • Elke dag ‘journalen’. In plaats van direct naar mijn telefoon te grijpen, pak ik elke ochtend en avond vijf minuten om mijn Happy Life 365-dagboek in te vullen – te vinden in mijn boeken. Door bezig te zijn met de vragen als ‘waar ben ik dankbaar voor’ start ik positief en doelgericht de dag, en met vragen als ‘waar ben ik vandaag trots op’ sluit ik hem ook weer goed af. Kost je vijf minuten, maakt je leven stukken leuker!