de wereld van de schilderkunst

Kunstenares Lynn Spoor organiseert Open Atelier Days op landgoed Duinlust

Of je nu een fervent kunstliefhebber bent of net komt kijken in de wereld van de schilderkunst: de Open Atelier Days van Lynn Spoor staan garant voor inspiratie en ontroering. Van dinsdag 9 juli tot en met vrijdag 12 juli toont de getalenteerde kunstenares meerdere werken, waaronder haar nieuwe Côte d’Azur-serie en kan je ook haar atelier bewonderen op landgoed Duinlust te Overveen.

Lynn’s schilderijen staan ver af van de digitale wereld vol gemanipuleerde beelden. Ze schildert gedurfde, dynamische, pure, rauwe en actieve penseelstreken op grote doeken. De kunstenares haalt overal ter wereld inspiratie uit de rauwe natuur en elke serie vertelt een eigen verhaal. Met haar nieuwste kunstserie neemt Lynn je mee op een visuele, abstracte reis naar de Côte d’Azur. Voel het ritme van azuurblauwe golven die de kust strelen en wees getuige van de schilderachtige dorpjes, omringd door zonovergoten heuvels en natuur. Elk canvas is een liefdesbrief aan de pittoreske allure van de Franse Rivièra en nodigt je uit om jezelf onder te dompelen in rust en charme van de kust.

LEES OOK: MUST GO! BEZOEK DE SPRAAKMAKENDE TENTOONSTELLING TRUTH IS DEAD

Liefde voor de natuur

Naast de preview van de Côte d’Azur-series, stelt Lynn ook werken tentoon uit de Desert-series en de Wine Region-series. Want hoewel de landen en gebieden tussen Lynn’s series verschillen, loopt Lynn’s liefde voor de natuur altijd als een rode draad door haar series. Om dit te versterken, neemt ze ook natuurlijke materialen zoals zand, puimsteen of zelfs bloemen, mee uit die gebieden en verwerkt ze in haar kunstwerken. Zo is de inspiratie van het gebied niet alleen te zien door de kleuren, maar kan je het ook letterlijk voelen.  Lynn: ‘Ik vind het heerlijk om gebieden of landen te ontdekken en me te verdiepen in de cultuur en de natuur. Maar ik kan ook geïnspireerd raken door kleine dingen zoals een bloemenveld of een bepaalde lichtinval.’

De Open Atelier Days zijn van 9 tot en met 12 juli dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur.