My golden lifestyle rules

Antje Monteiro

Antje Monteiro, pseudoniem van Antje Johanna Maria Isabella Truggelaar, is musicalartiest, zangeres en presentatrice. Welke tien gouden lifestyleregels hanteert Antje these days? Check ze hier.

‘Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Een gouden regel van mijn moeder die ik ook toepas in mijn leven en doorgeef. Hier begint alles mee. Niemand wil naar behandeld worden dus doe het zelf dan ook niet.

Probeer zoveel mogelijk te kijken naar wat je wél hebt, wat wel lukt en waar je wel blij van wordt. Als mens hebben we blijkbaar de neiging ons te concentreren op wat niet lukt of niet goed gaat. Dan kom je in een negatieve flow. Als je je concentreert op wat je wel hebt, wat wel lukt en op de mooie dingen om je heen die er wel zijn, krijg je een blijer gevoel.

God knipoogt naar iedereen, maar je moet wel omhoog kijken. Dit las ik ooit ergens en ik was meteen verkocht. Wat mooi en zo waar! Kijk naar alle tekenen om je heen die je verder helpen in het leven. Soms klein en soms groot, maar kijk en zie!

Je kunt er niets aan doen wat je overkomt, maar je bepaalt wel zelf hoe je er mee omgaat. Dat heb ik geleerd door het leven heen. Ik ben een control freak, maar daardoor heb ik wel geleerd om de situaties waar ik geen controle op heb te accepteren. Maar dan wel controle uitvoeren hoe ik ermee omga. En dat vind ik heel fijne ontdekking dat het blijkbaar zo werkt. Uiteindelijk bepaal je zelf; raak ik hiervan in de put of zet ik mijn schouders eronder, ga ik door en zoek ik een andere mogelijkheid? Als B niet lukt, ga ik door naar C.

Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan. Dus niet zeuren, mouwen opstropen en door. Ik heb een hekel aan luie mensen.

Maak je gezicht elke dag goed schoon. Ik gebruik de reinigingsmelk van philosophy. Ik heb witte handdoeken thuis, maar die moeten na het reinigen wel wit blijven. Niemand wil toch wakker worden en het eerste wat je ziet in de spiegel zwarte randen om je ogen zijn? Ik zou meteen in een depressie raken, haha.

Hydrateer je huid. Ik spray zelf elke ochtend en avond vitamine E op mijn gezicht van The Body Shop. Heerlijk! 

Er verzorgd, schoon en gezond uitzien is belangrijker dan er elke dag glamourous uitzien. Ik heb helemaal niets tegen plastische chirurgie, maar schoon, fris en verzorgd er uitzien vind ik heel belangrijk.

Accepteer wat het leven je brengt. Weet dat dat is wat bij jouw leven past. Dat is mijn levensfilosofie. Ik heb best wel verdrietige dingen meegemaakt en tuurlijk denk ik dan ook: waarom? Maar dit hoort dus blijkbaar bij mijn pad. Ik geloof dat we op aarde komen met een bepaald doel en dat het gaat zoals het moet gaan. Dat alles kosmisch vaststaat wat er gaat gebeuren – hoe naar of hoe fijn het ook is. Dat maakt de acceptatie makkelijker. 

Alles wat je niet kunt veranderen kun je beter omarmen. Niet steeds vechten tegen hetgeen wat je overkomt of wat je liever misschien niet zo had gezien. Omarm het en accepteer dat het een deel uitmaakt van jou en je leven.’

Foto Patricia Steur