Sisi is terug!

Nieuwe miniserie tijdens feestdagen in première

De iconische Sisi maakt haar comeback. Tijdens de feestdagen laat de NPO een vernieuwde versie van het kostuumdrama zien. De zesdelige serie geeft een nieuwe kijk op het leven van de Oostenrijkse keizerin waarmee de makers de harten van een nieuwe generatie willen veroveren. Vanaf vandaag zijn alle afleveringen van Sisi te bekijken op NPO Plus en op oudejaarsavond worden de eerste twee afleveringen uitgezonden door KRO-NCRV op NPO 2.

De serie vertelt het historische verhaal van de Oostenrijkse keizerin, halverwege de negentiende eeuw. Elisabeth van Oostenrijk, Sisi, wordt als tiener halsoverkop verliefd op een machtige en begeerlijke man, maar die ook zijn duistere kant heeft. Hoewel de liefde niet voorbestemd was, gaat Sisi de uitdaging toch aan en trouwt zij met keizer Franz Josef. Ze groeit uit tot een zelfverzekerde, moderne vrouw en laat zien dat ze in staat is om moeilijke beslissingen te nemen. Ze leert met verlies om te gaan en weet uiteindelijk een onafhankelijke rol als keizerin te vervullen. Een waargebeurd verhaal vol intriges en verlangens, waarbij de serie tijdloze thema’s als liefde, vrijheid, familie, zelfbeschikking en plichten laat zien. Opvallend zijn de prachtige jurken en kostuums die de personages dragen, welke typerend zijn voor de glamoureuze hofmode in de negentiende eeuw. 

Na de introductie van Dexter: New Blood en Vigil, maakt de NPO met Sisi opnieuw een internationale serie toegankelijk voor het Nederlandse publiek. De serie bestaat uit zes afleveringen van ongeveer 45 minuten en is vanaf 24 december in zijn geheel te bekijken voor gebruikers van NPO Plus. Op televisie worden de eerste twee afleveringen uitgezonden op vrijdag 31 december om 22.00 uur op NPO 2. Aflevering drie en vier volgen op zaterdag 1 januari en aflevering vijf en zes zijn zaterdag 8 januari op tv te zien.