9 steden met het beste vuurwerk

Oud & Nieuw 2020 op een speciale plek vieren?

Tijdens de jaarwisseling speelt vuurwerk in veel delen van de wereld een belangrijke rol. Maar natuurlijk is er altijd baas boven baas. In sommige steden kregen vuurwerkshows zelfs erkenning van Guinness World Records. Bekijk hieronder waar je eind december heen kunt voor een unieke afsluiter én start van het nieuwe jaar.

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Gemiddelde prijs 3 of 4-sterrenhotel tijdens oudejaarsavond: € 160
De stad die graag records verbreekt blijft ook op het gebied van lichtshows of vuurwerk niet achter. In 2015 behaalde Dubai nog een plek in de Guinness World Records omdat er binnen tien minuten maar liefst anderhalve ton vuurwerk de lucht in ging.

New York, Verenigde Staten
Gemiddelde prijs 3 of 4-sterrenhotel tijdens oudejaarsavond: € 240
Op Times Square zakt al sinds 1907 (oorlogsjaren uitgezonderd) tijdens de laatste seconden van het jaar de beroemde bal naar beneden. Om klokslag twaalf uur wordt vanuit de omliggende gebouwen vuurwerk afgestoken, dwarrelt een enorme hoeveelheid confetti naar beneden en geven stelletjes elkaar een lange kus. Ieder jaar verzamelen minsten één miljoen toeristen van over de hele wereld zich op Times Square om dit feest mee te maken.

Sydney, Australië
Gemiddelde prijs 3 of 4-sterrenhotel tijdens oudejaarsavond: € 227
Op oudejaarsavond zijn de Sydney Opera en Sydney Harbour the place to be. Zeker een miljoen mensen komt hier dan samen om te genieten van een groots spektakel. De foto’s van dit evenement zijn meestal spectaculair. Veel fotografen zoeken ’s ochtends vroeg al een plekje in de Botanische Tuin, zodat ze later de perfecte foto kunnen maken.

Reykjavik, IJsland
Gemiddelde prijs 3 of 4-sterrenhotel tijdens oudejaarsavond: € 168
In Reykjavik organiseren de inwoners van de stad zelf de vuurwerkshows. Dit goed georganiseerde netwerk slaagt er elk jaar weer in om op verschillende plekken in de stad vuurwerkshows op te zetten. Ook zijn er door de hele stad kampvuren. Het is hier een traditie om op de laatste dag van het jaar spullen te verbranden die je niet meer nodig hebt.

Hong Kong, Hong Kong
Gemiddelde prijs 3 of 4-sterrenhotel tijdens oudejaarsavond: € 174
Wie tijdens oudejaarsavond in Hong Kong verblijft zal de typische gewoonten van de ‘westerse cultuur’ even opzij moeten zetten om ruimte te maken voor iets anders. De lokale bevolking doet het rustig aan op de laatste avond van het jaar en bereidt hoogstens een picknick in het park voor. Om middernacht begint een licht- en vuurwerkshow, aangevuld met muziek die voor een unieke sfeer zorgt. Victoria Harbour is de beste plek, maar ook de restaurants in een van de vele hoge gebouwen zijn een goede optie.

Rio de Janeiro, Brazilië
Gemiddelde prijs 3 of 4-sterrenhotel tijdens oudejaarsavond: € 123
Een van de grootste oudejaarsfeesten ter wereld vindt elk jaar plaats op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro. Zo’n twee miljoen mensen kleden zich in het wit en dansen samen de samba. Concerten, champagne en perfecte temperaturen (het is daar hoogzomer tijdens de jaarwisseling) trekken toeristen van over de hele wereld voor de nacht die de overgang naar een nieuw jaar nóg beter maakt.

Madeira, Portugal
Gemiddelde prijs 3 of 4-sterrenhotel tijdens oudejaarsavond: € 86
Het Portugese eiland dat dichter bij Afrika dan Europa ligt is tijdens oudejaarsavond het toneel voor een speciale show. In de haven van Funchal liggen talloze cruiseschepen waarvandaan bezoekers de prachtige vuurwerkshow kunnen bewonderen. In 2006 kreeg Madeira hier zelfs erkenning voor van Guinness World Records. De meeste toeristen kiezen ervoor om de hele kerstvakantie op Madeira door te brengen, vanwege de unieke sfeer en de aangename temperaturen.

Londen, Verenigd Koninkrijk 
Gemiddelde prijs 3 of 4-sterrenhotel tijdens oudejaarsavond: € 151
Hoewel je in Londen niet zelf vuurwerk mag afsteken tijdens oudejaarsavond, is er bij de rivier de Theems wel ieder jaar een indrukwekkende vuurwerkshow. Voordat de show begint kun je traditiegetrouw bij de Big Ben aftellen naar twaalf uur. Wil je het minder toeristisch aanpakken? Dan kun je het vuurwerk overslaan en in de wijken Shoreditch, Camden of Soho een feest bezoeken of lekker uit eten gaan.

Moskou, Rusland
Gemiddelde prijs 3 of 4-sterrenhotel tijdens oudejaarsavond: € 64
Breng je warmste jas mee naar Moskou en tel op het Rode Plein voor de Basiliuskathedraal af naar het nieuwe jaar, samen met de bewoners van de stad. En geniet van een waanzinnige vuurwerkshow. Op oudejaarsavond gaan veel mensen hier verkleed als Ded Moroz, de Russische variant van de kerstman, de straat op. Ook is iedereen in uiterste feeststemming, waarschijnlijk ook door de flinke hoeveelheden champagne en wodka die er op deze speciale avond worden genuttigd. Warm daarna op in een van de vele bars.

De prijsanalyse voor hotelovernachtingen is gebaseerd op zoekacties en kliks op momondo.nl