Princess for a day

PRINSESSENBAL MAKE-A-WISH

Gisteren vond het prinsessenbal van Make A Wish plaats op Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Veel jonge meisjes dromen van een prinsessenleven. Ook Make-A-Wish Nederland krijgt per jaar minstens veertig prinsessenwensen per jaar aangemeld. Daarom heeft Make A Wish hun eigen Make-A-Wish prinses in het leven geroepen én is er een speciaal prinsessenboek ontworpen.

Make-A-Wish Nederland wil alle jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar positieve energie meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt en vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen ze door samen hun allerliefste wens te laten uitkomen. En dus ook de prinsessenwensen. Maar hoe hoort het eigenlijk als prinses? Hoe moet je je kleden? Hoe moet je zwaaien? En hoe drink je je thee? De Make-A-Wish prinses liet alle wensprinsessen zien hoe het is om te leven als échte prinses. Sam Vlas schreef bovendien een prinsessenprentenboek over het ontstaan van de Make-A-Wish prachtprinses en Carmen Huisman maakte er prachtige illustraties bij.

Ambassadeur Pia Douwes las voor uit het fantastische prentenboek ‘Worden wat je wil’, aan een aantal wensprinsessen waarvan de afgelopen tijd hun allerliefste wens is vervuld of snel in vervulling gaat. En aangezien een prinsessenwens niet compleet is zonder beeldige jurk heeft couturier Addy van den Krommenackereen unieke prinsessenjurk ontworpen voor de Make-A-Wish prinses, die deze middag onthuld werd door Miss Nederland 2021 Julia Sinning, opgeluisterd met een prachtig nummer van zangeres Melanie Ryan. Ook legde etiquette-specialist Anne-Marie van Leggelo de wensprinsessen precies uit hoe het nu eigenlijk hoort, aan tafel als een prinses.