Valentijnsdag

The Notebook keert terug

The Notebook, vaak de meest romantische film aller tijden genoemd, keert vanwege het 20-jarige jubileum deze Valentijnsdag terug op het grote doek. Op woensdag 14 februari en zondag 18 februari kunnen verliefde stelletjes en andere fans genieten van het romantische drama in Pathébioscopen in alle steden waar Pathé is gevestigd. De film met Ryan Gosling en Rachel McAdams is dé perfecte Valentijnstitel om mee weg te zwijmelen.

De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Sparks, vertelt het verhaal van twee jonge mensen die verliefd op elkaar worden in de jaren ‘40. Tijdens een vakantie ontmoet Allie (Rachel McAdams) de knappe Noah (Ryan Gosling). Ondanks de verschillende achtergronden beleven ze een zomer vol passie. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en Noah naar het front moet, verliezen ze elkaar uit het oog. Als Noah na de oorlog terugkeert, is zijn hart gebroken als hij ziet dat Allie een ander heeft. Toch zijn Allie en Noah elkaar niet vergeten en is hun liefde voor elkaar nog altijd bijzonder sterk. 

De film was een kaskraker in 2004 en betekende de doorbraak van Ryan Gosling. The Notebook is geregisseerd door Nick Cassavetes (onder andere van My Sister’s Keeper en The Other Woman) en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder verschillende Teen Choice Awards én de MTV Movie Award voor Best Kiss. 

The Notebook is op woensdag 14 februari en zondag 18 februari te zien bij Pathé. De film bevat geen ondertiteling.