Kunst voor iedereen

Tip! De affordable Art Fair in Amsterdam

De Affordable Art Fair verblijft van woensdag 26 oktober tot en met zondag 30 oktober in de Amsterdamse Kromhouthal. Met duizenden hedendaagse kunstwerken van meer dan zeventig lokale, nationale en internationale galeries en meerdere interactieve presentaties belooft deze 16de editie een dynamisch en artistiek avontuur te worden.

De Affordable Art Fair biedt beginnelingen en ervaren verzamelaars de kans om bekende en opkomende kunstenaars te ontmoeten, nieuwe perspectieven te ontdekken en fascinerende, betaalbare kunstwerken aan te schaffen.

Special projects

De dynamiek van de Affordable Art Fair krijgt vorm en kleur in drie speciale projecten. Zo is er een grote stilleveninstallatie van het Nederlandse duo We are out of office, bestaande uit Winneke de Groot en Felix van Dam. Het oeuvre van We are out of office staat bekend om zijn gewaagde en kleurrijke mix van olieverfschilderijen, keramiek en sculpturen. Een tweede special project zijn de wolkvormige, boven de centrale bar zwevende lichtstructuren van het Brusselse duo L’Atelier de la nuagerie. Hun pluizige wolken, in alle soorten en maten, nemen aanhoudend andere vormen aan: van zonsopgang tot zonsondergang en van een flitsende onweersbui tot een kloppend hart.

En ten slotte presenteert Selwyn Senatori, bekend om zijn vrolijke installaties en schilderijen, een grote nieuwe neoninstallatie en enkele kleinere installaties in de ruimte waar ook de kleine bar staat. Tijdens de vernissage op 26 oktober en tijdens de Late Night op donderdag 27 oktober doet Selwyn Senatori een live interventie ter plaatse door te tekenen en schilderen op bijna alles wat hij maar te pakken kan krijgen.

Late Nights

Tijdens de Late Nights op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober, wanneer de Affordable Art Fair pas om 21.30 uur haar deuren sluit, is er gelegenheid om de creativiteit van kunstenaars van nabij te volgen. Op zaterdag 29 oktober biedt de Affordable Art Fair jonge ouders een extra mogelijkheid om de beurs te bezoeken. Om 10.00 uur ’s ochtends, een uur eerder dan normaal, gaan de deuren open voor gezinnen met kinderen en baby’s in kinderwagens. Als inspirerende en laagdrempelige introductie tot het verzamelen van hedendaagse kunst biedt de Affordable Art Fair haar bezoekers een ruime keus. Zo is er een wand met werken van “Minder dan € 500,-” en een met werken “Onder de € 1.000,-“.

Bekijk voor meer informatie de website van Affordable Art Fair. Tickets zijn online verkrijgbaar en te koop tijdens de beurs