FRAME/WORK

uniek en stijlvol

Fietsfabrikant Union heeft 14 januari het unieke en stijlvolle koffietafelboek FRAME/WORK gelanceerd in samenwerking met de Amsterdamse uitgeverij MENDO. Speciaal voor Union zijn veertien creatieve stedelingen over hun favoriete hotspots in de stad waar zij wonen en werken geïnterviewd.

Union liet zich voor het koffietafelboek FRAME/WORK inspireren door moderne stedelingen die samen de stad ontdekken en beleven. Een portret van kunstenaars, designers, ontwerpers en horecaondernemers met een unieke stijl die buiten de lijntjes durven te kleuren. “We volgden veertien inspirerende creatieven, mensen die kleur geven aan de stad,” legt Hugo Velthuis, manager van Union uit. “We vroegen hen hoe hun dag er uit ziet en wat hun favoriete hotspots zijn in de stad waar zij het liefste zijn. Waar zijn ze bijvoorbeeld voor het eerst verliefd geworden? Of waar schreven ze dat ene briljante idee op ‘n bierviltje? Waar halen zij hun inspiratie vandaan en wat is the place to be voor de lekkerste koffie?” Samen met fotograaf Jacob van Rozelaar bezochten ze hun favoriete hotspots.

Creatieve stedelingen met lef

Zo vertellen koffiekenners Elmer Oomkens en Francesco Grassotti van White Label Coffee over het geheim van de beste koffiebonen. De altijd drukke Sebastiaan ten Bokkel, oprichter en eigenaar van Bobby’s Gin, praat over zijn Molukse roots en zijn favoriete plekken in zijn thuisstad Rotterdam: ‘de mooiste rotstad die er is.’ De bevlogen chef Emile van der Staak – eigenaar van restaurant De Nieuwe Winkel – leidt je rond in de voedseltuin en het plukbos in de omgeving van Nijmegen. En zo zijn er nog twaalf bijzondere en inspirerende verhalen te lezen in FRAME/WORKS.

Special Edition Union Flow

Speciaal voor de lancering van FRAME/WORK maakte Union samen met Mendo een Special Edition stadsfiets. Deze limited edition heeft een exclusieve matzwarte uitvoering met koperen eye-catchers, een sportievere houding en is uitgerust met leren Brooks zadels en handvatten: bijzonder en enig in zijn soort. Deze limited edition fiets is nu te koop bij Mendo en NL Tweewielers in Amsterdam.