Quarantainetips

Van Broadway naar flat screen

Door de maatregelen die zijn ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zitten veel Nederlanders in thuisisolatie. Social distancing is key! De verveling kan snel toeslaan, maar ook in tijden als deze is vermaak heel belangrijk. Musicalfans kunnen hun hart ophalen: vanaf de bank kun je genieten van al het moois dat Broadway te bieden heeft!

Het platform BroadwayHD biedt toegang tot meer dan 300 Broadway-voorstellingen, zoals de klassiekers Wicked, Romeo and Juliet en Les Miserables. Het platform filmt optredens van Broadway, The West End en andere locaties om je te laten genieten van prachtige voorstellingen – vanuit het comfort van je eigen woonkamer. Je kunt zelfs keihard meezingen, want zonder publiek om je heen valt er ook niets te klagen. Speciaal voor Women’s History Month heeft BroadwayHD een lijst gecreëerd met shows die een eerbetoon brengen aan vrouwelijke theatermakers en indrukwekkende optredens. Denk aan shows uit de Shakespeare-trilogie met een compleet vrouwelijke cast, Lady Day at Emerson’s Bar and Grill, A Night with Janis Joplin en Ann.

Netflix draait momenteel overuren bij velen van ons. Ook hier kun je volop genieten van de beste series en films om jezelf te vermaken tijdens je thuisisolatie. Zoek heel even de drukte van de imponerende wereldstad New York op en geniet van de mooiste beelden van gele taxi’s en Fifth Avenue – met series als Sex and the City, Friends en Gossip Girl. Allemaal opgenomen in New York én te bekijken op Netflix!  

Liever een culturele blik werpen op de metropool? Via Google Arts & Culture bezoek je New York’s meest bekende musea digitaal. Bekijk de collectie van het MoMA, the Met, het Guggenheim museum of the American Museum of Natural History. Zo ontdek je The Big Apple via een digitale tour, gewoon vanaf je bank. Ideaal tijdens de quarantainetijd!