LEESVOER

Vijf romantische boeken om te verslinden

Op de redactie van Talkies houden we van boeken. Boeken inspireren, motiveren en hebben de potentie om je voor even te laten wegdromen, weg van de realiteit en je mee te nemen in een verhaal en je emoties te raken. Nu de donkere dagen van het jaar hun hoogtepunt kennen, tippen we je graag enkele romantische titels. Om je te verwarmen, te vermaken en te raken.

London, with love

Op 19 december verschijnt het boek London, with love. Londen. Negen miljoen mensen. Tweehonderdzeventig metrostations. Elke dag duizenden toevallige ontmoetingen, eerste afspraakjes, afscheidstranen en happy ever afters. En twintig jaar lang is Londen de stad waar één vrouw en één man elkaar elke keer nét missen. Jennifer en Nick ontmoeten elkaar als tieners. In de twee decennia die volgen worden ze verliefd op elkaar, hebben ze een hekel aan elkaar, zoenen ze, blijven ze vrienden, willen ze elkaar nooit meer spreken, en vinden ze elkaar altijd weer terug. Maar zijn ze na al die tijd voorbestemd om samen te zijn, of is dit het einde van hun reis?

Winterliefde op het bloemeneiland

Dit boek is een meeslepende roman waarin we een prachtig liefdesverhaal op het bloemeneiland volgen. Na een onverwachte erfenis woont Sylvia nu op het bloemeneiland, voor de kust van Bretagne. Op een avond steekt er een winterse storm op en kan ze niet terugvaren naar het eiland. Ze overnacht bij Rozenn, die haar vertelt hoe ze dertig jaar eerder in eenzelfde winterse storm haar grote liefde heeft ontmoet.

Toujours L’Amour

In het boek Toujours l’amour toont Frankrijk-kenner Henk Steenhuis ons Frankrijk als land van de liefde, van romantische en kleurrijke avonturen vol passie, verleidingskunst, avontuurtjes en bedrog. Aan de hand van bekende romans, dagboeken en historisch onderzoek schetst hij de geschiedenis van de liefde en komen we meer te weten over het avontuurlijke liefdesleven van Benoîte Groult, Valérie Trierweiler, François Hollande, Anne Pingeot, Carla Bruni en vele anderen.

De betovering van april

De betovering van april is de ultieme comfort read. Het verhaal speelt zich af in Londen, 1922. Mevrouw Wilkins en mevrouw Arbuthnot zijn ontevreden met hun dagelijks leven en echtgenoten en maken hierdoor een gedurfd plan: ze gaan op vakantie. Samen besluiten ze te reageren op een advertentie voor een Italiaans kasteeltje in San Salvatore, Italië, voor de hele maand april. Zo wisselen ze het regenachtige Londen in voor de geur van vijgen- en olijfbomen, pruimenbloesems en blauwe zeeën. Ieder van hen ontdekt een eigen manier om te leven en lief te hebben.

Morgen en morgen en morgen

De roman Morgen en morgen en morgen is een liefdesverhaal zoals je hem nog nooit eerder hebt gelezen. Op een ijskoude dag stapt Sam Masur uit de metro en ziet hij Sadie Green. Hij roept haar naam. Even doet ze alsof ze hem niet hoort, maar dan draait ze zich om. Het is het begin van een legendarische samenwerking.