Douxe Hotel Luxury

Zo maak je van jouw slaapkamer een vijfsterrenhotel

Er zijn een paar dingen die een hotelovernachting een hotelovernachting maken. Natuurlijk het bed en knisperverse lakens, de badkamer met mega grote fluffy handdoeken, badjas en slippers en natuurlijk het even helemaal niks zelf hoeven doen. Wil jij dit gevoel thuis creeëren? Wij delen zes simpele tips om dat luxe gevoel ook in de slaapkamer te creëren!

1. Beddengoed

Toeval dat veel hotelkamers witte lakens en kussens zonder kleuren en patronen bevatten? Zeker niet. De kleur wit brengt een gevoel van rust met zich mee en symboliseert een nieuw begin. Een perfecte kleur voor je nachtrust dus. Je wil je immers zo ontspannen mogelijk voelen als je je bed in duikt. Daarnaast weet je bij wit beddengoed altijd of het schoon is. Of als dat het niet is. Een vlek zie je met het blote oog zo zitten. Let wel: veel fabrikanten voegen verzachters aan de wasbeurten toe waardoor producten op het eerste oog mooi en zacht lijken, maar al na een paar wasbeurten grof en ruw aanvoelen. Bij Egyptisch Katoen is het precies omgekeerd. Bij iedere wasbeurt worden lakens gemaakt van dit luxe materiaal juist zachter en soepeler. Douxe Hotel Luxury hebben samen de Conservatorium Home Collectie gelanceerd. De collectie bevat bedlinnen, een badjas, een dekbed, handdoeken, hoofdkussen én een matras waarmee je het genot van een hotelkamer naar de slaapkamer haalt.

‘DOUXE Hotel Luxury heeft de beddengoedproducten van het Conservatorium Hotel zorgvuldig ontworpen, waarbij elk detail is aangepast aan de normen van het hotel en waarbij gebruik is gemaakt van materialen van topkwaliteit. We zijn trots op onze samenwerking met het Conservatorium Hotel. Via de Conservatorium Hotel boutique op onze website presenteert het Conservatorium Hotel haar gasten iets uitzonderlijks. Voor degenen die hun verblijf koesteren en genieten van een ongeëvenaarde nachtrust, bieden we de mogelijkheid om hun eigen Conservatorium Hotel ervaring te creëren in het comfort van hun eigen huis.’

Liselotte Koenders, Co-Founder DOUXE

2. Plaids en kussens

Je tovert je bed heel snel om tot hotel-waardig exemplaar door het te versieren met sierkussens en een mooi hotel plaid. De sierkussens van Douxe worden met de hand gemaakt van de mooiste designer stoffen waardoor ieder kussen uniek is.

3. Kunst

Luxe hotels verrijken hun lobby en hotelkamers vaak met de mooiste kunst aan de muur. Wist je dat er zelfs hotels zijn die ook dienst doen als galerie? In de Rome Cavalieri van Waldorf Astoria vind je kunst van onder meer Andy Warhol. En verscholen naast een bos, met uitzicht op de straten van Zürich, is The Dolder Grand de thuisbasis van een indrukwekkende line-up van meer dan 100 kunstwerken van grote artiesten . Neem bijvoorbeeld Salvador Dali’s Femmes métamorphosées.

4. Zachte vloerbedekking

Wie zegt dat je voor zachte vloerbedekking op je slaapkamer naar Engeland moet afreizen? Wij niet. Sterker nog: de laatste tijd zijn vloerkleden immens populair, en niet alleen om je voeten (en humeur) een zachte landing te geven na het wakker worden. Je vindt vloerkleden in alle vormen, soorten, kleuren en maten, maar dat échte luxe hotelgevoel wordt natuurlijk veroorzaakt door een lekker dik tapijt. Hoogpolig, kun je ook zeggen.

5. Ontbijt op bed

Je eerste reactie is misschien dat een ontbijt op bed voor je gemaakt moet worden, maar waarom eigenlijk? Zet de avond ervoor lekkernijen op een mooi hotel dienblad (tip: haal écht hotel luxe in huis met een authentiek hotel dienblad van bijvoorbeeld de Ritz in Parijs) klaar, zodat je ‘s ochtends alleen nog even de puntjes op de i hoeft te zetten. En dan, terug naar bed. Gordijnen open, Talkies Magazine erbij: hier heb je geen partner (of roomservice) voor nodig. Wel van dat kakelverse, witte katoenen lakens, uiteraard.

6. Minibar

Hoe heerlijk is het om na je diner of rond het einde van de middag aan te schuiven aan je eigen bar. Een glas bubbels of een ijskoud wijntje maakt je hotelervaring meer dan compleet. Hoe dit bargevoel in huis naar een hoger niveau te tillen? Investeer in mooie wijnglazen en echte tijdloze hotel-cocktailglazen met een verhaal. Zoals de Singapore Sling glazen van het Raffles Hotel in Singapore. Cheers!