Kat in ’t bakkie

Zo vier je Internationale Kattendag op 8 augustus

Dit is dé dag dat je officieel ongegeneerd met je liefde voor katten te koop kan lopen. Check hier de leukste initiatieven op een rijtje voor een optimale invulling van 8 augustus. Kat in ’t bakkie!

Een socialmedia-account voor je poezenvriend? Tegenwoordig kijkt bijna niemand er meer van op. Volg bekende katten op de voet en bekijk de liefste foto’s van gekke slaapposities en filmpjes van rare streken. Behoefte aan nieuwe kattencontent? Verlies je in de pagina’s van de Nederlandse Smoothie the Cat (zie foto) of volg de Avonturen van Nemo, een van de bekendste katten van Noord-Nederland. Meestal vind je hem – wat een kattencliché – op de vismarkt. Nog steeds niet genoeg kattenspam? Check dan eens Sir StuffingtonMaple catCoby The Cat en Littlemunchiepooky.

Kattenliefhebbers onder elkaar

Maak jij je vaak druk om je kat? Doet-ie iets wat-ie normaal niet doet? Drinkt-ie meer of juist minder? Vraag je je af waarom-ie altijd met zo’n noodvaart van de kattenbak racet? Of heb je juist hét kattenspeeltje gevonden en ben je ervan overtuigd dat alle katten dit helemaal the cat’s meow vinden? Praat eens met andere kattenfans in de Facebookgroep Kattenliefhebbers delen tips.

Geef een kat een huisje

Kijk jij wel eens met jaloezie naar fijne filmpjes van mensen die een kat in huis hebben? En twijfel je al een tijdje of je niet toch eens een huisdier moet adopteren? Dit is het perfecte moment om die knoop door te hakken. Je hoeft trouwens niet per se een meubelslopende kitten te adopteren. Zo zoeken er in deze Facebookgroep van dierenasiel ARCA regelmatig Spaanse katten een warm mandje. Hier vind je ook meteen tips voor het adopteren van een dier uit het buitenland.

Vind je kat terug via Facebook

Niets erger dan een kat die ’s avonds opeens niet meer thuiskomt. Natuurlijk meld je je kat aan bij Amivedi als hij al een tijdje vermist is, maar je kunt ook terecht bij de pagina Kat Vermist of Gevonden, waar de leden dan actief voor je meezoeken. Check ook eens lokale groepen in je eigen buurt, zoals BoLo Cats. In dergelijke groepen kun je ook je eigen zoekhulp aanbieden als de kat van een ander in jouw buurt vermist blijkt.

De beste memes

Als je een kattenliefhebber bent, ben je ongetwijfeld op de hoogte van kattenmemes: zo’n beetje de heilige graal van het internet. Voor een eindeloze stroom van de allerleukste en nieuwste kattenmemes op je tijdlijn volg je Cats & Memes. We horen het wel als we je aandacht weer hebben.

Alternate text

CatVideoFest

Je sluit Internationale Kattendag purrfect af met CatVideoFest, dat op 8 augustus op verschillende plekken in Nederland wordt georganiseerd. Wat CatVideoFest inhoudt? Je favoriete kattenfilmpjes op het witte doek. Hier vind je het dichtstbijzijnde deelnemende filmcafé bij jou in de buurt. Veel kijkplezier!