Dutch Dance Quiz

Een ode aan de Nederlandse dancescene

Dit jaar zou eigenlijk het 25e jubileum zijn van ADE, wat nu helaas niet groots gevierd kan worden. In een tijd dat de dance stilstaat is het extra mooi om stil te staan bij de rijke dancegeschiedenis van Nederland. Hoe? Met de Dutch Dance Quiz! Een interactieve (online) quiz die een ode brengt aan meer dan dertig jaar dance in ons land.

De quiz vindt plaats op 17, 24 en 31 oktober en wordt gepresenteerd door Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven, vanuit de legendarische Warehouse Elementenstraat in Amsterdam. De quiz neemt je in drie afleveringen mee op een trip down memory lane – vanuit je eigen woonkamer!

In het drieluik word je getrakteerd op onverwachte vragen, unieke anekdotes en nooit eerder vertoonde beelden. Van de oerknal in de jaren ’80 waarna niets meer hetzelfde was, de komst van de Roxy, de iT en Parkzicht tot meezingen met 2 Unlimited, hakken op Thunderdome en de wereld die platgaat voor de grote Nederlandse dj’s. Een aantal Nederlandse dance-iconen richt zich met een quizvraag en/of anekdote rechtstreeks tot de kijker. Bijvoorbeeld Erick E, Chuckie, Martin Garrix, Mental Theo, Jaydee, Joris Voorn, oud TMF-presentatrice Fabienne de Vries en pionier Ted Langenbach.

Danceliefhebbers kunnen hun kennis testen en kans maken op een Dutch Dance-prijzenpakket door mee te spelen via hun mobiele telefoon of tablet. Vanuit een speciale green room speelt het dj-panel mee, bestaande uit Dano, The Darkraver, Roog, Michel de Hey, Julian Jordan, Reinier Zonneveld, Boris Werner, Luuk van Dijk en danceliefhebster Geraldine Kemper.

Check dutchdancequiz.nl of het Facebookevent voor meer info.