Amsterdam

Koningsdagtips

Ga je vol op in het feestgedruis, of doe je het liever rustiger aan? Keuzestress? We’re here to help! Hieronder onze tips voor een waanzinnige Koningsdag in Amsterdam.

De nieuwe vestiging van LOT61 zit in DoubleTree by Hilton naast Amsterdam Centraal Station. Dé perfecte locatie om even rustig op te starten. Speciaal voor de verjaardag van onze koning hebben ze de King Cold Brew ontwikkeld – in dit ijskoude brouwsel staat de sinaasappel centraal. Hij wordt afgetopt met sinaasappelschuim.

24 uur oranje

Al vanaf Koningsnacht ben je bij The Hoxton, Lloyd Amsterdam aan het perfecte adres. In Barbue staan dj’s Redleg On A Roll en Mosaic Man die avond achter de draaitafels. Op Koningsdag zelf kun je op het terras van Breman Brasserie, het restaurant van het hotel, terecht voor hun YUSU & KINGDOM BLOCKPARTY. Met regen zal het feestje naar binnen verplaatst worden. Verwacht een gezellig feestje, van 12:00 tot 20:00 uur. No ticket needed, gewoon binnenwandelen dus voor een lekker drankje, gezelligheid en leuke mensen. 

Prins & Aap

Prins & Aap gaat lekker los rond Koningsdag. De 27e begint het feest om 11.00 uur met muziek. Honger? Hier geen aangepast menu, bij het pas geopende Prins & Aap bestel je gewoon van de uitgebreide menukaart. Tip: bestel een van de verrassende cocktails. En de volgende dag tank je weer bij tijdens The After Brunch in samenwerking met Grey Goose, waar dj Raphaella een plaatje zal draaien. Oh, en de locatie aan de Prinsengracht is top!

Oranjeboven

Midden in de binnenstad, met uitzicht op het historische centrum en het IJ; bij rooftopbar LuminAir zit je bijna met je hoofd in de wolken. Dit is een heerlijke plek als je even wil ontsnappen aan alle drukte en letterlijk van boven toekijkt op de feestende menigte. De innovatieve cocktailkaart is een hele grote plus, net als het eten. Hier geen broodje beenham maar fijne gerechten die perfect samengaan met de drankjes.

In het park

Het Westerpark is op Koningsdag altijd een leuke verzameling van buurtbewoners en mensen van buiten de stad. In het park en het Westergasterrein is genoeg te beleven en na het rondstruinen zoek je de gezelligheid op van de leukste bar van het park: Bar Kantoor. Bestel een biertje en portie bitterballen, pak een stoel en ga lekker mensenkijken of doe een dansje met je buurman. Schijnt de zon? Dan zit je hier helemaal goed, want het terras ligt op het westen.

Pizzaatje pakken

Het gezellige Krusta aan het Europaplein in Zuid is de ideale uitvalsbasis tijdens Koningsdag, om lekker de hele dag te blijven hangen in het zonnetje. Voor dj’s zijn gezorgd en de authentieke pizzaoven staat te vlammen. Krusta opende recentelijk de deuren, maar is in korte tijd een buurtfavoriet geworden waar heerlijke Zuid-Europese gerechten uit de keuken komen. Waaronder kraakverse pizza’s die het extra goed doen op Koningsdag!

Van een afstandje: duik een hotel in

Ben je liever toeschouwer dan dat je er middenin zit? Ga dan naar een hotel op een strategische locatie. Zo is INNSiDE by Meliá Amsterdam een goed startpunt door de ideale ligging naast station Zuid, waar een oranje stroom aan mensen de stad binnenkomt. Alle gezelligheid op het water pak je mee door naar het Amstel Hotel te gaan, waar duizenden oranje uitgedoste mensen en bootjes langsvaren over de Amstel. Met mooi weer zit je prinsheerlijk op het terras met een glas bubbels. Voor een echte verborgen parel ga je naar Hilton Amsterdam. Gelegen aan de Apollolaan, waar de kraampjes je om de oren vliegen, kom je vervolgens binnen in een oase van rust op het moment dat je doorloopt naar de Garden Terrace. Toch op zoek naar de full experience dichterbij het feestgedruis? Dan ben je bij Ibis Amsterdam Centre Stopera aan het goede adres. Hier hoef je niets te missen van de leukste dag van het jaar én slaap je ook nog eens voor een lekker prijsje. Cheers!