NYE

Zo vier jij NYE coronaproof én helemaal in stijl

Het wordt een ander soort oudejaarsavond dan normaal, maar op het nieuwe jaar moet natuurlijk wel geproost worden. Uiteraard in intieme kring en volgens de RIVM-richtlijnen. Om er toch een beetje een feestje van te maken is het extra leuk om enorm uit te pakken met glitter, glamour en champagne. Wij delen hier een paar tips & tricks voor een coronaproof NYE. 

Of je nu kiest voor een intieme borrel diner tijdens oudjaarsavond of een knusse nieuwjaarsborrel op nieuwjaarsdag. In intieme sfeer is of via een virtuele borrel; het nieuwe jaar moét gevierd worden. Een thema/dresscode maakt je borrel extra leuk. Bijvoorbeeld ‘goud’, ‘glitter’ of ‘feestelijk’ zijn perfecte NYE-dresscodes. Iedereen heeft wel iets feestelijks in de kast hangen. De juiste decoratie maakt jouw NYE een gegarandeerd succes. Is het thema goud? Zorg voor goudkleurige slingers en andere gouden details. Een thema maakt elk feest onvergetelijk. Wij hebben een paar ideeën voor je op een rij gezet:

Nieuwjaarsdecoratie à la Great Gatsby

Ga terug naar de roaring twenties en geef je huis een Gatsby-tintje. Maak een toren van champagneglazen, versier de muren met boa’s en schenk overheerlijke cocktails. Het mag allemaal lekker decadent en over de top zijn. Houd het qua kleur op goud, zilver, zwart en wit. De accessoires luxe uitstralen. Denk aan parelkettingen, heel veel veren en pluimen en tafellopers van pailletten. Daarop voortbordurend kun je ook de tafeldecoratie helemaal partyproof maken. Gouden onderborden en stoelen met gouden frames geven een glamoureffect, terwijl kristallen glazen en glinsterende servetten voor het feestgevoel zorgen.

Een ontspannen NYE

Is een uitgedost feestje niets voor jou? Maak er dan een gezellig chill-/filmfeestje van. Creëer een heerlijk knusse plek met veel kussens, vachtjes en plaids. Steek de openhaard en heel veel kaarsen aan om dat gezellige effect te versterken. Natuurlijk staat de tafel vol comfort food, zoals popcorn, hotdogs en nacho’s. Zorg dat je gasten ook lekker in hun joggingpak komen. Of kies voor een superromantische NYE met je partner!

Spelletjesavond

Geniet van de heerlijk ongedwongen en relaxte sfeer van een ouderwetse spelletjesavond. Poker, kaarten, bordspellen, bingo… Haal alles uit de (spelletjes)kast! En ook een karaokehoek is een gegarandeerd succes. Met genoeg vermaak én lekkere hapjes en drankjes vliegt de tijd en is het zo twaalf uur.

NYE food & drinks

Je wil natuurlijk niet tijdens de borrel voornamelijk in de keuken staan om de hapjes te maken. Een goede voorbereiding is dus essentieel. Kies voor feestelijke hapjes voor NYE die je van tevoren kunt maken. Wil je toch iets warms serveren? Een portie bitterballen gaat er altijd wel in! Ook stokbrood met kruidenboter, (mini)-oliebollen, caprese-spiesjes of een kaasplankje doen het altijd goed tijdens een borrel.Onmisbaar bij een borrel, en zeker bij een nieuwjaarsborrel, is een lekker drankje. Natuurlijk is wijn altijd goed, maar er zijn ook andere heerlijke drankjes voor NYE. Vergeet vooral niet om non-alcoholische drankjes op tafel te zetten bij een nieuwjaarsborrel, voor degenen die het jaar zijn begonnen met Dry January. Een NYE kan niet zonder bubbels. Of het nu Champagne Prosecco of Cava is – begin het jaar goed met een lekkere bubbelwijn! Of kies voor een zelfgemaakte cocktail. Lekker, feestelijk én perfect als welkomstdrankje.

Credits: Westwing