natuurhuisje

5 last minutes voor een zomer in eigen land

De zomervakantie is in sommige delen van het land al van start gegaan en iedereen staat massaal te popelen om er even tussenuit te gaan en om even te genieten van en vooral mét elkaar. Vooral nu de zon weer langzaam begint te schijnen komt het verlangen naar een fijne zomer naar boven: samen de natuur in, bordspellen spelen met het hele gezin en zwoele zomeravonden die worden afgesloten aan de vuurkorf. Gelukkig leent Nederland zich als de ideale bestemming voor een (na)zomer midden in de natuur. Voor wie het nog niet is gelukt om een keuze te maken, deelt Natuurhuisje.nl een vijftal van de leukste last minutes van de website gelegen in de Hollandse natuur.

Wanneer je op zoek bent naar een unieke plek waar zowel natuur als het levendige van de stad wordt gecombineerd, dan is dit natuurhuisje de perfecte match. Gelegen op één van de vele bruggen van Amsterdam ligt dit natuurhuisje. Van oorsprong is dit een brugwachtershuisje, maar tegenwoordig is het omgebouwd tot comfortabele accommodatie met een geweldig uitzicht over het water. De accommodatie bestaat uit een knusse slaapkamer met een tweepersoonsbed en een fijne badkamer. Binnen een kwartier, inclusief overtocht met de pont, sta je in het centrum van Amsterdam met genoeg hippe restaurants en musea aanwezig zijn om uren in rond te slenteren.

Drijvend natuurhuisje in Boskoop

Dit drijvende natuurhuisje is te vinden in Boskoop aan de grens van de polder. Bovenop het huisje staat een kas, waarvandaan er met de zonsopgang het meest bijzondere uitzicht te zien is over het landschap eromheen. ’s Avonds dient de kas als de plek om diverse verse kruiden te plukken voor een heerlijk diner. De float beschikt over één slaapkamer en een knusse woonkamer met slaapbank. Tijdens de zonnige zomerdagen kan er voor een verfrissende borrel ruimte worden gemaakt op de gezellige lounge op het huisje of de tafel beneden aan het water. Een en al genieten!

Prachtige natuur in de Beemster

Eindeloze vlakke polders, uitgestrekte weilanden en authentieke dorpjes. De Beemster is niet voor niets benoemd tot een officieel UNESCO Werelderfgoed. In deze prachtige natuur aan het Noord-Hollands Kanaal, ligt dit natuurhuisje. Met vier appartementen is het huisje geschikt voor een groot gezin tot wel acht personen. Het terrein van 3,5 hectare biedt voldoende ruimte voor de kinderen om zich helemaal uit te leven. De ochtenden beginnen hier met het voeren van de kudde schapen in de weide, waarna in de middag de bijenstal en de moestuin jullie aandacht verdienen. De natuurrijke omgeving rondom het huisje ontdek je het beste tijdens een tocht met een fluisterboot door de Eilandspolder of waai lekker met het hele gezin uit aan het strand van Castricum.

Kom tot rust in de natuur van Hoogersmilde

Dit tiny house ligt midden in de natuur van Hoogersmilde direct tegen het Nationaal Park Drenths Friese Wold. De enige geluiden die je hier hoort, is het geluid van de wind dat tussen de bomen raast en de vogels die je ’s ochtends wakker maken. Binnen zorgen de houten meubels, het interieur en de houten trap voor een gezellig gevoel. Het natuurhuisje is knus, maar is helemaal compleet met een badkamer, keuken, slaapkamer en een woonkamer met een uitschuifbaar tweepersoonsbed. Tijdens de zwoele zomeravonden kan de picknicktafel voor het huisje worden omgetoverd voor de heerlijkste diners met het hele gezin.

Offline genieten in Enschede

Voor wie echt even willen ontsnappen van alle hectiek, is dit natuurhuisje in Enschede de ideale escape. Deze chalet heeft namelijk geen tv en Wi-Fi, dus het wordt tijd om écht even offline te gaan en te genieten van alle natuur om je heen. Maar niet getreurd, aangrenzend aan de chalet bevindt zich namelijk een ruime veranda, vanaf waar je een spectaculair uitzicht hebt over de natuur om het huisje heen. Een middag er tussenuit? Het chalet is een fijn beginpunt voor vele wandelingen en fietstochten, maar ook het industriële centrum van Enschede ligt op een kwartier afstand.