natuurkantoor

5x thuiswerken in de natuur

Nu thuiswerken een nieuw begrip is, verruilen werknemers steeds vaker hun home office een paar dagen voor een prachtige plek om vol inspiratie te kunnen werken. De nieuwste thuiswerktrend? De natuur in! Strategische plannen schrijven op een Waddeneiland, rapporten uitwerken in de Drentse bossen of virtueel meeten vanaf het platteland. Het is de perfecte manier om even uit je home office-sleur te komen. Talkies zet de mooiste huisjes midden in de natuur voor je op een rij. Even iets anders dan met je laptop aan de keukentafel, koffiepauze bij de supermarkt en Zoom-calls vanaf de bank.

Architectonisch hoogstandje

Op Texel vind je dit natuurhuisje met een plafond van maar liefst zes meter hoog, ontworpen door de architecten van ‘Concrete A’dam’. Het huis heeft een enorme raampartij met elf meter breed zicht over de ‘Prins Hendrikpolder’, waar de (roof)vogels af en aan vliegen. Het hele huis is ingericht met designproducten en ook buiten is het genieten: hier vind je privéduinen, een eigen strandje en een buitendouche. Maar misschien zijn de ruimte, de rust en de stilte nog wel het allermooist – zeker na maanden van thuiswerken.

Kunst in de natuur

Bij een kunstenares in huis word je vanzelf creatief. Dit huisje is een atelier van ruim 80 m2 – middenin een prachtige wilde tuin in het Brabantse Liempde. Het is een open ruimte van hout en glas, met alle voorzieningen om kunstzinnig aan de slag te gaan óf om juist helemaal tot rust te komen met een goed glas wijn bij het vuur. Hier word je ’s nachts in slaap gesust door het geluid van brullende kikkers en wakker met het vrolijke gezang van de vogeltjes, want dit huisje ligt vlakbij prachtige natuurgebieden. Genoeg groene inspiratie dus!  

Luxueus

Een suite met een prachtige bedstee, een vrijstaand ligbad en een fantastisch balkon met weids uitzicht over de Friese meren en omliggende landerijen. In dit natuurhuisje werk je op topniveau. Het luxe vrijstaande appartement heeft een eigen oprijlaan van een kilometer, dwars door de natuur. Hier kun je je even helemaal van de wereld afsluiten om te werken en te genieten van al het heerlijks dat deze plek te bieden heeft. Toe aan een break? Boek een tochtje met een fluisterbootje en ga vogels spotten in het natuurgebied van ‘It Fryske Gea’, of laat je in de watten leggen tijdens een privéwellnessbehandeling.

Werken bij Oude Willem

Werken bij ‘Oude Willem’ doe je middenin het ‘Nationaal Park Drents-Friese Wold’, met om je heen niets dan het geluid van de vallende blaadjes, het getjilp van de vogels en de wind in de bomen. Dit idyllische natuurhuisje lijkt zo uit het sprookje van Hans & Grietje geplukt, maar dan van alle gemakken voorzien. Je komt er via een slingerend bospad en kunt hier in alle rust schrijven, vergaderen en inspiratie opdoen. Je bureau staat aan een raam met prachtig uitzicht over het bos. Ook heeft het huisje een knusse zithoek met open haard en luxe keuken, dus je kunt je werkdag afsluiten met een heerlijk uitgebreid diner.

Scandinavische vakantievibe

Dit natuurhuisje is een duurzame wellnesslodge met een Scandinavische vibe. Je kunt je hier helemaal onderdompelen in de Drentse natuur, zowel binnen als buiten het huisje. Er is een spekstenen houtkachel en daarnaast zorgt aardwarmte ervoor dat je er ’s winters lekker warm en ’s zomers lekker koel bijzit. Vanuit het huisje wandel je zo het ‘Holtingerveld’-natuurgebied in. Ook het ‘Drents-Friese Wold’, het ‘Dwingelderveld’ en het waterrijk van ‘Weerribben-Wieden’ liggen vlakbij. De ideale stek voor ontspannen werkdagen in het groen.

Bron: natuurhuisje.nl