Must Visit

6x wintermagie in Knokke-Heist

​​Knokke-Heist, bekend om prachtige stranden, stijlvolle ambiance, kunst en gastronomie, ondergaat tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode een betoverende make-over tot een sprookjesachtige bestemming met sprankelende lichtjes, inspirerende evenementen en een overvloed aan winterse activiteiten. Ontdek hier zes hotspots die je deze winter wilt bezoeken in Knokke-Heist!

1. Wintermagie aan de Belgische Kust

Ontdek een nieuwe dimensie van de charme van Knokke-Heist tijdens de winter. De Zeedijk baadt in feestelijke kerstverlichting, terwijl versierde pleinen en luxe boetieks een warme gloed uitstralen. Bewonder een indrukwekkende elandenoptocht en een magisch winterwoud, geniet van betoverende liefdesnestjes, fonkelende sterrenbogen en prachtig versierde bomen. Laat je verrassen door vallende sneeuwvlokken, een familie herten en zelfs een wolvenpaar.

2. Beleef een ultiem wintergevoel in de winkelstraten

Met de feestdagen in het vooruitzicht en fonkelende lichtjes in de winkelstraten, biedt winkelen in Knokke-Heist meer dan alleen kerstinkopen. Maak een betoverende wandeling langs prachtig verlichte lanen en pleinen, waar majestueuze dieren en sprookjesachtige verrassingen je opwachten. Dankzij de gratis shuttledienst voor shoppers kun je onvermoeid genieten van het winterse mode-walhalla met feestelijke etalages, en in stijl hoppen tussen elegante modeboetieks en luxe designerwinkels. Droom weg in exclusieve woonwinkels en breng een bezoekje aan enkele van de prachtige kunstgalerijen op de Zeedijk en in de winkelstraten.

3. Plezier op het ijs en in de ijsbar

Na het shoppen is schaatsplezier verzekerd voor de hele familie! Blijf in de winterse sfeer en proost op een geslaagde dag met winterse drankjes in de gezellige Ice Bar op het Van Bunnenplein.

4. Instagramable spots

Voor de social media liefhebbers heeft Knokke-Heist speciale wandel- en fietsroutes die je langs Instagram-waardige plekken leiden. Volg de Instagram-route, TikTok-route, YouTube-route en meer om niets te missen en ontdek de meest kleurrijke pleinen, bijzondere kunstwerken en hippe adresjes.

5. Winterwandeling in het Zwin

Maak je bezoek compleet met een frisse wandeling in het Zwin natuurpark. Een mustvisit voor natuurliefhebbers van alle leeftijden! Gidsen vertellen je alles over de bijzondere vogels die je kunt spotten. Sluit je winterwandeling af met een hartverwarmend drankje, terwijl kinderen genieten van een mooi winterverhaal of knutselen in het kijkcentrum.

6. Culinair dineren

Een bezoek aan Knokke-Heist is pas compleet met een heerlijke culinaire ervaring. Kies uit de eigen Gault&Millau gids 2023-2024, ‘A Taste of Knokke-Heist’, die recent is gepubliceerd. Met meer dan 200 restaurants is de gemeente een gastronomisch paradijs. Laat je leiden door winterse smaken en ingrediënten, van trendy hotspots voor ontbijt of lunch tot bijzondere bistro’s en haute cuisine restaurants, van koffie- tot cocktailbars, en langs lokale ambachtelijke shoppingadresjes in winterse sfeer.

Het proeven van het leven nemen ze hier letterlijk. Laat je deze winter onderdompelen in het winterparadijs van Knokke-Heist!