Cityguide

Antwerpen lanceert citytrip mét verrassing

Deze zomer kiezen velen van ons voor vakanties en tripjes dichter bij huis. Een citytrip naar Antwerpen is niet alleen dichtbij, ook heeft de stad voor ieder wat wils. Om je op weg te helpen creëerde Antwerpen een nieuw inspiratieplatform vol coronaproofactiviteiten. Hou jij echt van verrassingen? Boek dan een actieve verrassingsdag via het gloednieuwe ‘Antwerp Unplugged’. Een uniek én limited verrassingsconcept! Wij delen hier alvast een aantal hidden gems en hotspots!

Modestad

Als modestad bij uitstek vind je in Antwerpen, naast de wereldberoemde winkelstraat De Meir ook nog zes andere leuke shoppingwijken. Elke wijk heeft zijn eigen sfeer en troeven: van exclusieve boetieks in Quartier Latin en pop-ups in Wilde Zee tot hippe conceptstores op ’t Zuid. Ook vind je er steeds meer jonge ontwerpers en duurzame shops.

Zomerbars

Proosten doe je bij één van de sfeervolle Antwerpse zomerbars, heerlijk vanuit een strandstoel. Liever een gezellig diner met alles erop en eraan? Ook dan zit je goed in Antwerpen! De meeste restaurants vind je in de buurt van het historisch centrum, Het Zuid en Het Eilandje. Heb je zin om je smaakpapillen te verrassen met wereldse gerechten? Dan is Antwerpen Noord met zijn multiculturele invloeden dé plek voor jou!

Bar NOORD

Zonaanbidders

Bij warme, zomerse temperaturen is het Boekenbergpark in Deurne een fijne verkoeling: een ecologische zwemvijver die volledig gezuiverd wordt door planten. Of kies voor een relaxdagje op het strand van Sint-Anneke – met een uniek panorama op de stad. Hier kun je ook genieten van een hapje en een drankje. Ook op de vernieuwde Scheldekaaien is het heerlijk vertoeven aan het water.

Boekenbergpark

Instagramwaardige hotspots

Voor fotoliefhebbers heeft Antwerpen heel wat leuke plekjes. Een van de meest gefotografeerde plaatsen van Antwerpen is ongetwijfeld de Vlaeykensgang – een prachtige steeg uit de 16e eeuw. Toch blijft het een verborgen parel, verscholen achter het poortje aan de Oude Koornmarkt 16. Ook is er veel street art op diverse locaties en in verschillende wijken van de stad te vinden. In Antwerpen barst het van fotogenieke plekken!

Vlaeykensgang

Sportievelingen

Wil je zoveel mogelijk van Antwerpen ontdekken in een korte tijd? Dan zijn de thematische fietsroutes in de stad ideaal. Met de ‘Easy-going’-route fiets je langs verschillende bezienswaardigheden, mooie panorama’s en culturele hoogtepunten. De ‘Urban Jungle’-route zorgt voor wat meer uitdaging naar de Antwerpse haven, terwijl je onderweg unieke street art en architectuur kunt bewonderen. De ‘Bollekesroute’ start bij brouwerij de De Koninck, de thuishaven van ‘het bolleke’, en combineert Antwerpse blikvangers met ontspannen drinkstops.

Street art

Cultuurliefhebbers

Het MAS en het Rubenshuis zijn voor echte cultuurliefhebbers al lang geen onbekenden meer, maar Antwerpen heeft nog meer verrassende musea. Zo vind je in het Museum Mayer van den Bergh de unieke kunstverzameling van de gelijknamige 19e-eeuwse kunstliefhebber. Met zijn voorliefde voor onbekende en minder populaire kunst was Fritz Mayer van den Bergh een ware visionair.

Antwerp Unplugged

Zin in iets extra bijzonders? Laat je verrassen met de nieuwe verrassingsbox Antwerp Unplugged! Deze is alleen beschikbaar van 17 juli tot en met 15 september. Via antwerpunplugged.be selecteer je de dag van je verrassingsbezoek en Antwerpen doet de rest. Het verrassingspakket kost € 49,50 per persoon en je hebt de keuze tussen een actief en een minder actief arrangement. Elke dag is er één type arrangement beschikbaar voor 20 deelnemers. Wie een verrassingspakket boekt, krijgt een volledig geplande dag met twee activiteiten, een lunch, picknick of een licht diner én een leuke afsluiter zoals een aperitief of een ijsje.