Hot Design alert

Binnenkijken in dit glamorous boetiekhotel

In het gloednieuwe Parijse hotel Florida werden kosten noch moeite gespaard om kamers en suites aan te laten voelen als een luxere variant van een viersterrenhotel. Architectenbureau Liautard and the Queen kreeg de opdracht van restaurateur en kersverse hotelier Matthieu Dumas om het pand in maar liefst drie jaar tijd onder handen te nemen. Dat resulteerde in een glamorous jaren 20-inrichting met veel kleur, print en rijke stoffen. 

Het hotel bevindt zich op steenworp afstand van La Madeleine, een van Frankrijks bekendste kerken, en de ultraluxe winkelstraat Rue Saint-Honoré. Op een kleine tien minuten lopen vind je de grote warenhuizen Le Printemps en Galerie Lafayette. Negen minuten rijden en je staat voor de Eiffeltoren. De 39 kamers en suites zijn onderverdeeld in vijf categorieën (classique, supérieure, deluxe, junior suite en de Florida-suite). De unieke Florida-suite is de meest exclusieve van het stel. Alle kamers zijn ingericht met meubelstukken uit de jaren 70, en sommige ‘connecting’ kamers hebben uitzicht op de Eiffeltoren. Het formaat van de chambre classique is zoals bij de meeste Parijse hotels niet om over naar huis te schrijven, maar de luxe badkamer die daarbij hoort wel. Te midden van een kleurrijk, chic design kan men douchen in de dubbele douche (de douche is dus uitgerust met twee douchekoppen) en zich inzepen met Fleur de Peau-verzorgingsproducten van Diptyque.

City hotel

Het hotel is ontworpen als city hotel, oftewel een plek waar de gast wordt gestimuleerd om de stad te ontdekken. Er is daarom geen spa of fitnessruimte aanwezig, maar wel een heel goed restaurant waar chef-kok Amandine Chaignot de scepter zwaait. Met hun kookkunsten in restaurant Nepita bewijzen Chaignot en haar jonge, uitvoerend chef Alice Caussil dat het wel degelijk mogelijk is om een in-house restaurant in een hotel naar een hoger gastronomische niveau te tillen, en niet alleen te koken naar de (vette) behoeften van de getjetlagde gast. Het menu heeft veel Mediterrane invloeden (zo staat er op het moment van schrijven onder andere huisgemaakte agnolotti met zoete ui en octopus op de kaart en rode mul met chorizo en courgette). Op zondag kan men er vanaf 11.30 uur brunchen. Je kunt je dan tegoed doen aan het buffet en een gerecht van de kaart bestellen die geïnspireerd is op de Cours Saleya, een bruisende markt in Nice.

Tekst Marina de Massiac
Fotografie Yann Deret