De leukste hotspots

Cityguide Breda

Oh oh Breda, wat ons betreft de leukste stad in het zuiden (sorry DB/Eindje). Ideaal voor een korte citytrip of lekker een middagje rondstruinen als je er toch bent. De leukste hotspots liggen centraal en op loopafstand van elkaar. Check hier de leukste hotspots die allemaal wel iets lekkers hebben bedacht qua take away/to go/thuisbezorgd. Support the locals!

Yirga

Toch wel onze favoriete lunchspot gelegen In een van de oudste historische straatjes van Breda, de Sint Annastraat. Elke dag maken ze hier de allerlekkerste koffietjes en thee, en koken ze met zoveel mogelijk biologische producten. Alles is home made!

Fotografie: Linda Joffer

Sip First

Met Sip First willen de eigenaren, Teun en Inge, een nóg hoger niveau koffie schenken. In deze koffiebar vind je daarom alleen maar uitgesproken koffiebonen met verrassende smaken en aroma’s. Ze serveren specialty coffee van verschillende koffiebranders uit binnen- en buitenland.

https://www.instagram.com/p/CMWfBj6BhSU/

Tante Betsie

Tante Betsie is een warme ontmoetingsplek voor koffie, thee, zelfgemaakte taart en lunch, middenin het centrum aan de St. Janstraat. Een plek waar ook alle woonaccessoires te koop zijn, eigenlijk alles wat je zoal ziet. En ’s zomers kun je lekker het terras op in de mooie achtertuin waar kruidenplanten, hortensia’s en zomerbloeiers staan.

Bleue Bar Bistro

Bleue Bar Bistro serveert de moderne, Franse keuken. Herkenbare gerechten, eigentijds uitgevoerd.

https://www.instagram.com/p/CDlf4OuBVgm/

La Bella Vita

Nieuw en aanradertje in de Gouden Buurt van Nederland 2020 is dit mediterraanse restaurant (van de eigenaren van het voorgaande restaurant La Cucina voor de Bredakenners), met heerlijk terras.

https://www.instagram.com/p/CFHuglOBMjJ/

Brasserie Bardot

Waan je even in Frankrijk. Geniet van de Frans georiënteerde kaart en geniet van vele wijnen. À bientôt!

https://www.instagram.com/p/CK6HzgCMNkz/

The Tiger Club

Al drie jaar op rij de winnaar van de Best Asian Breda (2018, 2019, 2020). Zegt genoeg, toch?

https://www.instagram.com/p/CEbsXFNhpS3/

Dames Pellens

In gezellige sfeer geniet je van de heerlijkste wijnen, een smakelijke lunch, prachtige gerechten in de avond of een verrassend meergangenmenu die de wijnen mooi aanvullen.

Porta Sud

Porta Sud staat voor creatief, lekker en persoonlijk. Het is geen Italiaans restaurant, maar Ralph Geerts’ liefde voor de Italiaanse eetcultuur proef je in alles wat zijn keuken verlaat.

https://www.instagram.com/p/CLo_0h3qL_r/

PuiCk

PuiCk serveert goddelijke gerechten uit allerlei verschillende landen en werelddelen.

https://www.instagram.com/p/CK1Cwd2BMJp/

Radio Pannekoek

Radio Pannekoek zit op STEK en is een pannenkoekenhuis anno 2020, radiostation en bar in één. Maar ook voor de lekkerste stamppotjes moet je hier wezen.

https://www.instagram.com/p/CMrThzMhxwz/

Sabores

Een reis langs de landen rond de Middellandse Zee… Vooral de Mediterraanse proeverij is hier aan te raden; maak een keuze uit de tientallen mediterrane gerechten op de menukaart en ervaar de diverse heerlijke geuren en smaken.

https://www.instagram.com/p/B1qNBAUCo_G/

Bobbi’s Bar

Bobbi’s Bar is een restaurant aan de Gasthuyspoort. Er staan gerechten uit Italië, Engeland, België en Nederland op de kaart.

https://www.instagram.com/p/CHKsnLsh7dP/

Sowieso

Sowieso is een koffiebar gelegen in een rustig straatje. Hier serveren de barista’s koffies van eigen gebrande bonen. Naast koffie, thee, sappen, smoothies en limonades staan er ontbijtjes, lunchgerechten en taartjes op de menukaart. De lunchkaart is volledig vegan en alle gerechten zijn huisgemaakt. Er wordt alleen gewerkt met natuurlijke producten. Sowieso heeft ook een ‘guilt-free high tea’. Bij mooi weer is de stadstuin geopend.

https://www.instagram.com/p/CIz3oo4hwuJ/

Tekst Sanne van Kuijck
Hoofdfoto Linda Joffer