Heckfield Place

Dit hotel is dé chique uitvalsbasis voor Londenaren

Wie denkt dat hospitality van het hoogste niveau vooral iets is wat in warmere landen te vinden is, heeft het in dit geval mis. Heckfield Place is dé chique uitvalsbasis voor Londenaren die de drukke stad willen ontvluchten. De natuur in! Dit landhuis uit de achttiende eeuw is gevestigd in Hampshire, op een uur rijden van Notting Hill, en een dik half uur van de internationale luchthaven Heathrow.

De 45 kamers en suites hebben ieder hun eigen sfeer. Verblijf je in een zogenaamde signature room als de Heath of Ochre Room, dan overnacht de gast in een interieur met intense kleuren en een wat ‘aanwezige’ look en feel. Voor een koninklijke ervaring boek je de meest kostbare suite van het hotel, de Long Room. De suite ontvangt met enige regelmaat internationale CEO’s, en zo ook prins Harry en zijn vrouw Meghan. Hoewel het interieur te omschrijven valt als sober en landelijk, huist het een grote slaapkamer, ingebouwde keuken die is voorzien van verse, lokaal geteelde groenten, kookboeken, een eettafel en ruime zitkamer. In de eerste categorie kamers, de Friends Room, wordt een wat simplistische stijl aangehouden die eveneens wordt doorgetrokken naar de Master Suites.

Culinair gezien zwaait de Australische chefkok Skye Gyngell de scepter. Voor de menukaarten van de vier restaurants – het met één groene Michelinster bekroonde Marle, grillrestaurant Hearth, plantaardig lunchzaakje Sun Room en de huiskamer waar een all-day dining menu wordt geserveerd – wordt zo veel mogelijk gebruikgemaakt van lokale producten. Verrassend goed is het British inspired onbeperkte à-la-carteontbijt dat is inbegrepen bij een verblijf. Zo kunnen gasten naast de wisselende groentefruitsap van de dag genieten van maar liefst dertien kwalitatieve ontbijtgerechten als kaasscones, rijstpudding met pruimencompote en pistache, spinaziericottataart en huisgemaakte crumpets met een gebakken ei, tomaat en bloedworst. Op het gebied van tijdsbesteding wordt de gast in meerdere opzichten voorzien in zijn of haar behoeftes.

Hoewel de The Bothy by Wildsmith-spa er een vrij rigide policy op na houdt (want geloof het of niet: hier moeten je schoenen uit en je telefoon en laptop dienen bij de ingang te worden ingeleverd om zo de privacy van gasten te waarborgen) zorgt het nogal atypische beleid voor een spotless spa-ervaring en hemelse behandelingen met idem dito faciliteiten als een jacuzzi in de buitenlucht, sauna met uitzicht op huppelende koeien, loeiheet stoombad en ruim binnenzwembad met vrij uitzicht.

Wil je de natuur echt intrekken? Trek dan een paar Hunter-regenlaarzen aan – het hotel voorziet de gasten ervan – en ga op de anderhalf uur durende Estate Tour om zo kennis te maken met exotische boomsoorten uit onder andere het Atlasgebied, doe een wens bij de gekleurde wensboom of bezoek de biodynamische boerderij – dat overigens wekelijks onder andere acteur Jason Statham voorziet van kraakverse ingrediënten – op eigen initiatief.

Tekst Marina de Massiac
Fotografie Heckfield Place