Gek op duurzame concepten?

Amerikaans hotelconcept opent in Londen, Kopenhagen en Parijs

Wie het Londense 1 Mayfair Hotel binnenwandelt, denkt misschien te zijn beland in een zustervestiging van een trendy kliniek uit California. In het nieuwe 1 Mayfair Hotel fungeert duurzaamheid als enig en enkel uitgangspunt, maar is er wel ruimte voor comfort, fashion en plezier.

De 181 kamers en suites (137 kamers en 44 suites om precies te zijn) zijn verdeeld over negen etages, allen minimalistisch en sober doch modern ingericht. Duurzaam detail is dat de vloer in de kamers is gelegd met hout van omgewaaide bomen uit het Windsor Estate, er geen plastic in de kamer te vinden is, en dat er een ingebouwde watertap in de wand is geïntegreerd. Het gebouw huist meer dan 1300 planten, waarvan 200 verschillende soorten. De groene lijn loopt door tot in de kleine spa: in de Bamford spa kun je terecht voor massages en facials met verzorgingsproducten van het gelijknamige Britse merk. Op het moment van schrijven is er geen stoombad of sauna aanwezig, maar plannen om daar in de toekomst verandering in te brengen zijn aanwezig.

Mode-platform

Het Amerikaanse hotelconcept speelt niet alleen goed in op moderne trends door eco conscious hotelconcepten neer te zetten in wereldsteden als Londen, Kopenhagen en Parijs, maar gaat zo ook partnerships aan met duurzame initiatieven als Cercle van onderneemster Cocoa Baraer Panazza. Het mode-platform biedt consumenten de mogelijkheid aan om designerkleding te huren voor speciale gelegenheden, en sloeg de handen ineen met 1 Mayfair. Het concept? Voordat je aankomt, bespreek je met een fashion consultant je voorkeuren, bij aankomst liggen de items in de kast klaar en bij vertrek kun je ervoor kiezen ze aan te schaffen of op te laten halen door het bedrijf. 1 Hotels zal in de komende jaren vestigingen openen in onder andere Kopenhagen, Parijs, Melbourne en Cabo San Lucas.

LEES OOK: 6 ZONNIGE BESTEMMINGEN IN HET LAAGSEIZOEN

Tekst Marina de Massiac