beat the heatwave

Drie geheimen voor een goede nachtrust

Wist je dat de gemiddelde persoon ongeveer een derde van zijn leven slapend doorbrengt? Voldoende slaap is noodzakelijk om de mentale en fysieke gezondheid te herstellen, maar onvoldoende slaap is een alomtegenwoordig en prominent probleem in de huidige 24-uursmaatschappij. Hoe jij jouw slaap kan optimaliseren, ondanks omgevingsstressoren zoals extreme hittegolftemperaturen, lees je hier!

De World Health Organization (WHO) constateert dat omgevingsstressoren, zoals lawaai, onvoldoende temperatuurregulering of extreme hittegolftemperaturen, de kwaliteit en kwantiteit van de slaap kunnen veranderen. Geluid is een van de belangrijkste omgevingsfactoren die de slaapkwaliteit en het in slaap vallen beïnvloedt. Traditionele ventilatorbladen kunnen veel geluid maken, wat de hele nacht voor onrust kan zorgen. Slaapstoornissen bij warm weer houden vaak ook verband met het thermoregulatiesysteem en met de psychologische factor van het niet in slaap kunnen vallen. Warmte is geïdentificeerd als een belangrijke omgevingsstressor tijdens de slaap, waarbij slapeloosheid een directe invloed kan hebben op de manier waarop we ons voelen en functioneren. Daarnaast kan de zomerse hitte de afhankelijkheid van traditionele HVAC-systemen in huizen vergroten. Slecht onderhoud en onjuiste filtratie zorgen ervoor dat verontreinigende stoffen vaak door de kamer worden geblazen, waardoor ongezuiverde lucht opnieuw circuleert. Dit kan gevolgen hebben voor mensen die last hebben van allergiegerelateerde symptomen. 

Drie geheimen voor een goede nachtrust:

1. Geniet van de bries, beat the heat
Het aannemen van de juiste gewoontes aan het begin van de dag is de beste manier om te voorkomen dat jouw huis tegen de avond in een oven verandert. Sluit overdag alle ramen om jouw huis tegen de zon te beschermen en het koel te houden. Thuis koel blijven kan een echte uitdaging zijn zonder airconditioning, en vooral ’s nachts. De Air Multiplier-technologie in de luchtreinigers van Dyson redt de zomer door lucht door de hele kamer te laten circuleren en tegelijkertijd te zuiveren.

2. Zuiver je slaapruimte
Stijgende temperaturen als gevolg van de toenemende CO2-concentraties in de atmosfeer maken de pollenseizoenen zwaarder en langer – terwijl tegelijkertijd allergeenproducerende planten in nieuwe ruimtes in je huis kunnen komen. Stuifmeel kan in het huis vast komen te zitten, en een verhoogde blootstelling aan stuifmeel kan leiden tot meer loopneuzen, tranende ogen en jeukende keel. Deze zomer kan Dyson helpen koel te blijven en de lucht te zuiveren terwijl je slaapt. De luchtreinigers van Dyson voldoet aan de HEPA H13-normen vangt 99,95% van de deeltjes zo klein als 0,1 micron op, zoals allergenen, bacteriën, pollen en schimmelsporen. 

3. Een rustige nacht
Airconditioningunits kunnen rammelen, wat een belemmering kan zijn voor het slapen. Dyson-luchtreinigers zijn ontworpen om de geluids- en lichtopbrengst te verminderen, wat vooral ’s nachts belangrijk is. Voor lichtere slapers monitort en reinigt hij de lucht met de stilste instellingen en een gedimd scherm


Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde

De Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde is de ideale én stille machine om lucht in huis te laten circuleren en reinigen. Het filter vangt verontreinigende stoffen zoals stof, allergenen en virussen op via het HEPA-filter en vernietigt zelfs formaldehyde, een verontreinigend gas dat veel in woningen voorkomt en bij langdurige blootstelling schadelijk kan zijn. Veelvoorkomende bronnen van formaldehyde in de woning zijn onder andere: verf, luchtverfrissers, matrassen, meubels, huishoudelijke schoonmaakmiddelen, tapijten, elektronica, nagellakverwijderaar, speelgoed, open haarden en houtkachels.