Boekentip

Ontdek Nederland met dit inspirerende reisboek

Nu we even niet naar het buitenland kunnen, is het (coronaproof) ontdekken van ons eigen land des te leuker. Reisjournalisten Marlou Jacobs en Godfried van Loo reisden de afgelopen maanden door alle provincies van het land, met als resultaat een nieuw reisboek: ‘Nederland – Eropuit in elk seizoen’. Een boek dat je vanaf de bank mee op reis neemt vól historische achtergrondverhalen en unieke foto’s. Een fijne cadeautip voor de decembermaand!

Het reisboek behandelt 20 kleinere stadjes, nabijgelegen dorpen en hun omgeving. Eeuwenoude plaatsen als Appingedam, Brielle, Gorinchem en Ootmarsum met een beschermd stads- of dorpsgezicht, een rijke geschiedenis en relatief onbekende bezienswaardigheden. De steden en regio’s komen uitgebreid aan bod, maar ook verhalen over Nederland als geheel. Van verhalen over de moord op Bonifatius in Dokkum en de bloeitijd van de Hanzesteden, tot de VOC en de Tachtigjarige Oorlog.

Inspirerende foto’s en interessante verhalen nemen je mee op reis door eigen land. In eerste instantie veilig thuis op de bank, daarna door zelf op pad te gaan. Met tientallen wandel- & fietsroutes, restaurant- en overnachtingstips staat het boek garant voor interessante dagtrips of weekenden weg – het hele jaar door.

Eerder dit jaar verscheen van dezelfde auteurs het populaire reisboek ‘Nederland – Vakantie in eigen land​’. Een boek dat volledig in het teken staat van rust en ruimte. Het reisboek ‘​Nederland – Eropuit in elk seizoen’ sluit hier perfect op aan. Het boek is vanaf nu verkrijgbaar voor € 20,- op ​www.reisreport.nl en in de betere boekhandel.