4x

Tips voor de perfecte roadtrip

Deze zomer zal er voor velen dit jaar anders uitzien dan gepland, maar gelukkig zijn er genoeg toffe alternatieven. Dit is hét moment voor staycations en roadtrips! Daarom delen wij vier tips voor de perfecte roadtrip. Life is all about the journey!

1. Muziek & podcasts

Eén van de belangrijkste ingrediënten voor een geslaagde roadtrip is natuurlijk muziek. Leuke nummers, keihard meezingen en je eigen car-karaoke? Yes please. De Spotifyplaylists ‘Classic roadtrip songs’, ‘Good vibes’ en ‘Sing-along: 90’s to now’ horen zeker tot onze favorieten. Wanneer je even bent uitgezongen, luister dan een inspirerende podcast en ga vol nieuwe energie op trip.

2. Drive good, but snack better

De lekkerste snacks zijn natuurlijk onmisbaar tijdens een echte roadtrip. En dan het liefst snacks waar je goede energie van krijgt zoals noten, fruit, popcorn, mueslirepen, hummus met crackers en groenten. Ook is het belangrijk om goed te hydrateren en dus veel water te drinken. Dit resulteert in vele toiletstops bij benzinestations, maar dan kun je gelijk je water- en snackvoorraad bijvullen!

3. Pic or it didn’t happen

Geen vakantie zonder foto’s! Vergeet niet om al het moois wat je onderweg tegenkomt vast te leggen, om ook ná je trip nog te kunnen genieten. Hierbij drie tips voor de perfecte roadtrip-foto:

  • Heb je een iPhone? Zorg dan dat de livefunctie aanstaat. Deze camerafunctie legt ook de anderhalve seconde voor en na het nemen van de foto worden vast. Je maakt zo meerdere foto’s met een druk op de knop en kunt vervolgens bij ‘wijzig’ de best gelukte foto selecteren. Ideaal voor het maken van foto’s onderweg! 
  • Zorg dat je al een idee hebt van het type foto’s dat je wilt maken voordat je de auto stopt voor een fotopitstop. Het is veel gemakkelijker om leuke foto’s te maken als je van tevoren al wat research hebt gedaan. Genoeg inspiratie op te doen op Pinterest en Instagram! De typische roadtripfoto waarbij je op de auto zit met een routekaart, een foto waarbij je in het midden van een lege weg staat and so on
  • Het voelt misschien vreemd om je flits aan te zetten met fel zonlicht, maar het is de meest makkelijke manier om heftige schaduwen te voorkomen of het onderwerp op je foto meer te belichten. Blijft het moeilijk om mooie foto’s te maken in direct zonlicht? Wacht dan op het zogenaamde golden hour – mooie foto’s én Instagram likes gegarandeerd!

4. Stretch it out

Na vele uren stilzitten kan je lichaam namelijk wel wat beweging gebruiken. Tijd om te stretchen. Favoriete stretches:

  • Full body stretch – Sta rechtop, zet je voeten stevig in de grond, haal diep adem en breng je armen omhoog. Houd dit een paar seconden vast, laat je armen vervolgens zakken en adem diep uit.
  • Nek stretch – Sta rechtop en reik met je rechterhand over je hoofd naar je linkeroor. Houd de schouders laag en beweeg je rechteroor langzaam naar je rechterschouder. Houd dit een paar seconden vast en herhaal aan de andere kant.
  • Hamstring stretch – Sta rechtop en plaats je rechtervoet voor je linkervoet. Laat je hoofd langzaam zakken naar je rechterknie terwijl je je benen rechthoudt. Houd dit voor 15 seconden vast. Laat los, ontspan en herhaal aan de andere kant.

Bron: Kimpton De Witt