Nature is calling

Unieke accommodaties in de Nederlandse nationale parken

Met maar liefst 21 nationale parken door het hele land is Nederland rijk aan veel natuurlijke schoonheid en groene gebieden om te verkennen. Perfect om even te ontsnappen aan je drukke dagelijkse leventje en ultiem te genieten van de prachtige natuur in eigen land. Voor wie nog op zoek is naar een uniek verblijf, delen wij hier een paar bijzondere opties om de schoonheid van de Nederlandse natuur te ontdekken.

Omarm de natuur

Wilhelminadorp ligt aan de rand van het kleine dorp Goes, waar je deze verborgen parel vindt. De moderne woning bestaat uit drie slaapkamers, een riante tuin met zonneterras en ligt verscholen tussen de bomen. In 20 minuten rijden sta je op het strand van Zeeland en in 5 minuten in het nationaal park Oosterschelde. Oosterschelde is het grootste nationaal park van Nederland en heeft een enorm divers flora en fauna. Hier kun je wilde dieren spotten zoals zeehonden en bruinvissen maar ook oesters, mosselen en alikruiken oprapen langs de voet van de dijk.

Duurzaam logeren

Een ideaal verblijf voor een duurzamere keuze; deze stijlvolle pipowagen in Drenthe is namelijk volledig gemaakt van hout en wordt in de winter warm gestookt met behulp van de authentieke houtkachel. De wagen is knus ingericht en biedt uitzicht op het begin van nationaal park Dwingelderveld, waar het erf aan grenst. Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa waar je de mooiste wandelpaden, fietsroutes en paardrijroutes kunt volgen. Ook voor vogelspotters is het park het perfecte gebied om bijzondere vogels te spotten.

Luxe watervilla

Deze luxe watervilla is de ideale spot voor een ontspannen vakantie, namelijk op een van de grachten van het nationaal park de Weerribben-Wieden. Omdat de voorkant bijna geheel uit ramen bestaat, geniet je continue van een prachtig uitzicht over de natuur. In het park leven verschillende vogels en als je geluk hebt spot je wellicht een aantal herten. Het verblijf biedt luxe en comfort voor koppels maar ook ruimte voor een gezin. Van open woonruimte en eethoek, tot meerdere slaapkamers, een badkamer met bad en zelfs een buitenterras, het is een heerlijke plek om te verblijven.

Sfeervolle studio

Van origine is deze accommodatie een kippenschuur maar tegenwoordig vind je er de sfeervolle Tuinkamer. De studio beschikt over alles wat je nodig hebt voor een ontspannen verblijf in een knusse ruimte; een comfortabel bed, eethoek, badkamer, een overdekt terras en een zwembad. Geniet tijdens je verblijf van serene rust om je heen of ga op pad naar nationaal park de Hoge Veluwe. Cultuur- en kunstliefhebbers kunnen het Kröller-Müller Museum bezoeken of stap op een (gratis) fiets en verken de prachtige landschappen van het park.

Into the woods

In het boshuisje ‘De Boswachter’ kun je slechts een aantal weken per jaar verblijven, vanwege het behoud van de natuurlijke rust in nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. Het verblijf bevindt zich namelijk midden in het bosgebied en is omringd met niets anders dan pure natuur. Het is het ideale startpunt voor de mooiste wandelingen en fietstochten of van mountainbike- of paardrijroutes. Vlakbij, tussen de bossen door, vind je het Henschotermeer – een prachtig zwemmeer. De accommodatie zelf straalt rust en comfort uit met hier en daar wat landelijke en robuuste elementen. Door de grote ramen wordt het buitengevoel naar binnen gehaald, waardoor je je één met de natuur voelt.

Bron: Airbnb