Jubileum

50 jaar Molton Brown

Molton Brown is ontzettend trots dat zij dit jaar vijftig jaar bestaan. Om dit te vieren, gaan ze terug naar hun roots en zetten ze één van hun meest iconische geuren in het zonnetje. Opgericht gedurende de ‘vrijgevochten vibe’ van de jaren zeventig, gaat Molton Brown terug naar hun oorsprong door een eerbetoon te brengen aan één van hun eerste, originele geuren: Orange & Bergamot – in een terug-in-de-tijd limited edition design.

Voorheen bekend als Orange Grove behoort Orange & Bergamot vanaf het allereerste begin tot de collectie. Deze was uitgekozen, vanuit de wetenschap dat Molton Brown het eerste Britse merk was voor luxueuze handzepen, door het prestigieuze Grosvenor House hotel in de Londense wijk Mayfair, om in de badkamers van hun gastverblijven te plaatsen. Deze stralende citrus- en wittebloemengeur is nog altijd een bestseller en een icoon dat veelvuldig in de prijzen is gevallen, en weet op perfecte wijze te belichamen waar Molton Brown tot op de dag van vandaag in gelooft, in alles wat ze doen: van de meest verfijnde ingrediënten tot hun Made in England-toewijding en de passie voor zogeheten positive luxury.

De oprichters van Molton Brown zijn altijd voorstanders geweest van duurzame verzorging, aangezien zij ook erin geloven dat luxe evengoed met duurzame eigenschapen hand in hand kan gaan. Door enkel de beste natuurlijke ingrediënten in te kopen hebben ze aanvankelijk de collecties eerst zelf, in de kelder van hun Mayfair-salon, ontwikkeld: destijds een baanbrekend concept. Zelfs de etiketten van de Orange Grove-flacons werden er met de hand opgeplakt, dat de parfums bovendien een extra menselijke touch gaf. En ook nu werken ze telkens weer aan nieuwe manieren om onze planeet te ‘voeden’: de producten worden bijvoorbeeld in een dichtbijgelegen locatie van hun Elensham-faciliteit gemaakt, dat van herbruikbare energie voorzien wordt, en waar ze 97 procent van het afval kunnen recyclen.