Rolex

viert de oceanen

Op World Ocean Day viert Rolex zijn betrokkenheid bij de bescherming van onze oceanen met het initiatief Oceans Moment. Al meer dan zeventig jaar draagt de horlogemaker bij aan internationale inspanningen om de oceanen te verkennen, eerst uit ontdekkingsdrang en later voor onderzoek en bescherming. Het Perpetual Planet Initiative van Rolex ondersteunt wereldwijd diverse projecten op het gebied van natuurbehoud, met een sterke focus op oceaanbescherming, wildernisbescherming en het behoud van de levende wereld.

Tijdens Oceans Moment zet Rolex de schijnwerpers op de inspirerende projecten en individuen die zich inzetten voor het behoud van de oceanen. Deze mensen leiden met voorbeeldig werk in hun streven om het blauwe hart van onze planeet te begrijpen en te beschermen.

Een voorbeeld van zo’n project is de Hermandad Marine Reserve, die in januari 2022 60.000 km2 toevoegde aan het visverbod rond de Galapagoseilanden. De Galapagoseilanden behoren tot de meest biodiverse gebieden ter wereld. Dit initiatief draagt bij aan de bescherming van bedreigde mariene ecosystemen.

Rolex werkt samen met prominente oceaanbeschermers zoals Sylvia Earle, die al sinds 1982 een Rolex Testimonee is. Earle, een pionier in de oceanografie, heeft meer dan zevenduizend uur onder water doorgebracht en meer dan honderd expedities geleid. Haar inzet voor oceaanbescherming heeft wereldwijde impact.

Daarnaast ondersteunt Rolex ook projecten zoals die van Emma Camp, een marinebioloog die oplossingen zoekt voor het behoud van koraalriffen. Haar team heeft meer dan honderdduizend koralen getransplanteerd naar 124 kwekerijen langs het Great Barrier Reef.

Met het Perpetual Planet Initiative versterkt Rolex zijn toewijding aan de bescherming van onze planeet. Het initiatief omvat meer dan dertig partnerschappen die zich richten op oceaanbehoud, wildernisbescherming en het behoud van de levende wereld. Deze gezamenlijke inspanningen zorgen ervoor dat de oceanen, die bijna driekwart van het aardoppervlak bedekken, worden beschermd voor toekomstige generaties.

rolex.org