TREND ALERT

De ‘baroque bob’ is dé haartrend voor aankomende zomer

Bye bye, beach waves en rommelige knotjes: deze zomer dient een nieuwe haarstijl zich aan. Geïnspireerd op de klassieke Hollywood-glamour en quiet luxury-trend is de zogenaamde ‘baroque bob’ alles wat je nodig hebt om chic voor de dag te komen. Wij zijn overtuigd!

Na de ‘executive bob’ en de ‘old money bob’ is er een nieuwe bob-sensatie die het internet overspoelt. De zogeheten ‘baroque bob’ is, met een stijging van liefst 1000% in zoekopdrachten, hotter dan hot. Naar het voorbeeld van Hollywooddiva’s als Marilyn Monroe en Rita Hayworth wordt de bob gekenmerkt door weelderige golven en een sexy uitstraling. Ook reikt de coupe meestal tot net boven de schouders en heeft ‘ie losse lagen, waardoor de styling makkelijk en veelzijdig is – ongeacht je haartype.

De perfecte baroque bob in 3 stappen

Gek op de trend en klaar voor een frisse look? Neem dan foto’s mee naar je kapper om precies aan te geven wat je wil. Óf volg onderstaand stappenplan en creëer de bob helemaal zelf!

  1. Begin door een gladmakend serum of mousse aan te brengen op vochtig haar. Dat helpt om textuur en volume op te bouwen en pluis onder controle te houden.
  2. Gebruik vervolgens een ronde borstel om je haar naar binnen te föhnen. Hoe langer de bob, hoe meer bounce je kapsel zal krijgen.
  3. Eindig met haarlak om de bob te fixeren en glans toe te voegen. Voor een extra volumeboost kun je je haar ondersteboven borstelen en een textuurspray gebruiken.

Tip: om je baroque bob in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud key. Laat je haar om de zes tot acht weken knippen om het volume en de vorm van je kapsel te behouden. Investeer ook in goede haarproducten (zoals een hydraterende mousse en een glansserum) om je golven te definiëren en je lokken gezond te houden.

LEES OOK: COMFY OUTFITS VOOR IN HET VLIEGTUIG

Tekst Jari Putteman
Fotografie headerfoto