Anti-aging

De beste anti-aging producten

We krijgen er allemaal mee te maken: rimpels, (fijne) lijntjes en plooien. Naarmate we ouder worden, wordt ook onze huid minder elastisch en verschijnen die rimpels en lijntjes steeds meer. Hoewel we huidveroudering nooit helemaal tegen kunnen gaan en het hoort bij ouder worden, zijn er wel talloze skincare producten die rimpels kunnen verminderen. Van crèmes en serums tot supplementen en poeders. Wij delen hier de beste anti-aging producten.

Anti-aging tip nummer 1 is toch wel het gebruik van zonnebrand. Smeren, smeren, smeren! Iedere dag (ja, ook als de zon niet schijnt) en het liefst met een hoge factor 50, wat écht wonderen kan verrichten. Daarnaast is het smeren van crèmes en serums heel belangrijk. Ingrediënten als vitamine C, retinol, hyaluronzuur zijn er specifiek op gericht om huidverouderingstekenen aan te pakken. Wij zetten de beste anti-aging skincare hier voor je op een rijtje.

Retinol wordt gewaardeerd om zijn vermogen de verouderingstekenen aan te pakken. De bareMinerals AGELESS Phyto-Retinol*-collectie is gemaakt om iedereen er zo ‘ageless‘ uit te laten zien als ze zich voelen, zonder de ongewenste bijwerkingen die retinol kan veroorzaken. Elk product is ook geformuleerd met hyaluronzuur om het vocht onmiddellijk en gedurende de dag aan te vullen. In slechts een week tijd vermindert de AGELESS phyto-retinol*- collectie fijne lijntjes, egaliseert het de huidtint en verzacht de huidtextuur. Of je nu nét begint aan jouw skincare journey, of juist jouw routine een boost wil geven, de AGELESS Phyto-retinol*-collectie helpt je om je goed te voelen over jezelf en jouw huid.

bareMinerals AGELESS 10% Phyto-Retinol* Nacht Concentraat €60,-


Fijne lijntjes in het gezicht zijn doorgaans de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering. De Hyaluron-Filler Huidverfijnend Serum van Eucerin maakt de fijne lijntjes voller, verfijnt de poriën en geeft bescherming met anti-oxidant. Het ultralichte serum bevat onder andere drie belangrijke actieve ingrediënten hyaluronzuur, glycolzuur en melkzuur, voor een zijdezachte, meer stralende en jonger uitziende huid. De formule bevat anti-oxidanten, die de huid beschermen tegen vrije radicalen en schade door milieu-invloeden van buitenaf. Het Hyaluron-Filler Huidverfijnend Serum is geschikt vanaf het moment dat de huid de eerste tekenen van veroudering vertoont, zoals fijne lijntjes, vergrote poriën of een ruwe of doffe huid.

Eucerin Hyaluron-Filler Huidverfijnend Serum 30 ML – €32,49 verkrijgbaar bij de apotheek

Geef je huidverzorgingsroutine een turbo boost met een shot b3 om rimpels te verminderen en de stevigheid te verbeteren. De ingrediënten: 100% topisch niacinamidepoeder, oftewel vitamine b3, is een belangrijke vitamine waarvan bekend is dat deze veel voordelen biedt bij plaatselijk gebruik. Niacinamide staat bekend als een super multitasker. Onderzoek toont aan dat het de aanblik van rimpels, de stevigheid en een ongelijkmatige teint verbetert, evenals veel andere huidverzorgingsproblemen.

Philosophy turbo booster b3 – € 32,47

Dit krachtige concentraat is een anti-verouderingscocktail, boordevol actieve antioxiderende ingrediënten om de huid te voeden en irritatie, fijne lijntjes en rimpels zichtbaar te verminderen. Het serum helpt de vochtreservoirs van de huid te voeden door gebruik te maken van zowel laag- als hoogmoleculaire hyaluronzuurmoleculen. Geformuleerd met speciale extracten van Skullcap en Postelein, een krachtpatser tegen veroudering, die de huid helpt kalmeren en de zichtbare tekenen van irritatie vermindert. Geschikt voor alle huidtypes.

Dr. Barbara Sturm Super Anti-Aging Serum via deBijenkorf.nl – € 295,-

Dat vitamine C goed voor ons is, is niks nieuws. Maar wist je dat ook je buitenkant knapper wordt van vitamine C? Vitamine C is namelijk een belangrijke grondstof voor de aanmaak van collageen, wat onze huid weer steviger maakt. Kiehl’s Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate serum bevat 12,5% vitamine C, wat zichtbaar de rimpels vermindert. Fijne lijntjes en rimpel verminderen zichtbaar, het stimuleert de uitstraling van de huid en verbetert de textuur. Helpt zichtbaar de poriën na verloop van tijd te minimaliseren voor een gladdere huid en bevat hyaluronzuur. Een top vitamine C-serum!

Kiehl’s Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate serum via deBijenkorf.nl – vanaf € 65,-

Het Advanced Night Repair serum van Estée Lauder vermindert snel de look van lijntjes en rimpels, de huid straalt en is gehydrateerd bij het ontwaken. De huid straalt en is gehydrateerd. Na drie weken lijken fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar. Het adresseert alle tekenen van huidveroudering: verstevigt en minimaliseert het uiterlijk van de poriën.

Estée Lauder Advanced Night Repair serum via Douglas – vanaf € 90,45

Schoonheid zit vanbinnen

Jouw mooiste huid bereik je onder meer door de crèmes en verzorging, maar wat je binnenkrijgt is mínstens zo belangrijk. Als je goed zorgt voor de binnenkant, zie je dat aan de buitenkant.

Collageen wordt steeds vaker genoemd als hét wondermiddel om je huid jong, strak en rimpelvrij te houden. Wanneer we de dertig naderen, begint onze eigen collageenproductie af te nemen en dat betekent: een vermindering van de elasticiteit en stevigheid van je huid. Oslo Skin Lab heeft de oplossing: een collageensupplement in poedervorm dat je zo, hup, kunt toevoegen aan je dagelijkse smoothie met een stralende huid als resultaat. Het collageensupplement van Oslo Skin Lab heet The Solution bestaat voor honderd procent uit gehydrolyseerd collageen: dat is collageen dat is opgedeeld in dusdanig kleine peptiden dat het wordt opgenomen en effect heeft op je huid. Onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat na vier weken al effect is te meten, zo neemt de rimpeldiepte gemiddeld af met zeven procent (!). Na acht weken gebruik is de huid elastischer en is de rimpeldiepte al afgenomen met gemiddeld 20,1 procent. Bij structureel, langer gebruik nemen deze resultaten nog verder toe. Stoor je je bijvoorbeeld aan je cellulite? Ook daar helpt de collageenpoeder bij, er worden goede resultaten op de zichtbaarheid van cellulite gemeten bij langer gebruik.

Oslo Skin Lab The Solution

Beauty Collageen is dé anti-aging van binnenuit. De Swisse Beauty supplementen bevatten ingrediënten om jouw natuurlijke schoonheid van binnenuit te ondersteunen. De producten bevatten onder andere collageen en hyaluronzuur. Je huid, haar en nagels krijgen een gezonde uitstraling en voelen stevig aan. Beauty Collageen bevat twee belangrijke ingrediënten die de huid verstevigen, Collageen & Hyaluronzuur. Het bewezen ingrediënt Verisol® (collageen) verhoogt de elasticiteit van de huid, vermindert rimpels en verbetert de structuur van het huidoppervlak van gezicht en lichaam.

Swisse Beauty Collageen – € 29,99