Bye bye wallen

Dé tips voor een frisse ooglook

We hebben er helaas allemaal wel eens last van; wallen en/of donkere kringen onder je ogen. Na een slapeloze nacht, een avondje (te) veel alcohol en gezelligheid of door genetische factoren. Gelukkig zijn er talloze manieren en producten die wallen en donkere kringen kunnen verminderen. Wij delen ze hier, zodat jij toch met een frisse ooglook op kantoor of bij je zoom-call kunt verschijnen. Bye bye under eye bags!

Wallen ontstaan vaak door vochtophopingen onder de ogen, waardoor je ogen er opgezwollen en verslapt uitzien. De reden hiervoor kan nogal verschillen, maar vaak is slaaptekort nummer één – en dan vaak ook in combinatie met alcohol. Een gezellig avondje borrelen of een slapeloze nacht is de volgende dag vaak te zien door je kleine ogen, puffy eyes en donkere kringen. Ook zijn er andere redenen die wallen kunnen veroorzaken. Denk aan dieetkeuzes, stress, ongezonde voeding, roken of – als je pech hebt – door genetische factoren. Ook naarmate je ouder wordt, kun je meer last krijgen van wallen. Dan neemt de elasticiteit en stevigheid van de huid af en wordt de huid dunner. Maar gelukkig zijn er talloze crèmes, serums, oogmaskers én huis tuin en keuken tips om the bags under your eyes te verminderen.

Dé tips om je wallen te verminderen

  • Aambeienzalf

Het klinkt misschien gek, maar aambeienzalf wordt vaak gebruikt om wallen en donkere kringen te verminderen. De zalf irriteert je huid, waardoor deze dikker wordt en je wallen en donkere kringen minder worden. Zeker het proberen waard dus!

  • Hydrateren

Hydratatie is key. Dehydratatie zorgt ervoor dat de bloedvaten onder je ogen vergroten en opzwellen. Voldoende water drinken helpt dus ook bij het verminderen van je puffy eyes.

  • Minder alcohol en zout

We zeiden het net al; (veel) alcohol kan wallen veroorzaken. Maar ook het eten van veel zout kan ervoor zorgen dat je wallen erger worden. Bij het drinken van alcohol en het eten van veel zout houd je vaak veel vocht vast, wat je terugziet in je gezicht. Het kan zorgen voor een puffy gezicht en puffy wallen. Minderen met alcohol en zout kan hier een positief effect op hebben.

  • Ice ice baby

Heb jij last van zwellingen onder je ogen? Met een ijsblokje, een lepel uit de vriezer of een koud schijfje komkommer zijn die binnen no-time verdwenen. De kou zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten onder je ogen vernauwen, waardoor de puffiness vermindert.

  • Koffie of thee

En nee, dan niet om te drinken. Het aanbrengen van losse koffie of thee op de huid helpt onderhuidse vochtophoping voorkomen én het stimuleert de bloedsomloop. Met als resultaat: minder zwelling en een frisse ooglook. Ook helpt het bij anti-aging; het vermindert namelijk de fijne lijntjes en kraaienpootjes rondom je ogen.

  • Wallen masseren

Een andere effectieve manier om je wallen te verminderen is door lymfedrainage. Door het gebied van de binnenste naar de buitenste ooghoek te masseren, worden vochtophopingen minder. Dit kan ook perfect met een face roller. De face roller pakt vochtophopingen aan, waardoor je donkere kringen of wallen verminderen en je huid gladder aanvoelt.

De beste producten

Ook dagelijks een oogcrème of -serum smeren helpt de huid rondom de ogen te hydrateren. De beste skincare producten om je wallen te verminderen hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Estée Lauder Advanced Night Repair Concentrated Recovery Eye Mask

Dit revolutionair oogmasker geeft je binnen no-time een frisse look. Het laat de huid rondom uw ogen herstellen van alle schadelijke invloeden van ons drukke bestaan: stress, slaaptekort en vrije radicalen. Het gebied rondom de ogen voelt gelijk verkoeld en verfrist aan. In slechts 10 minuten straal je weer energie uit, met een uitgeruste blik.

bareMinerals AGELESS Phyto-Retinol* Eye Cream

Deze zijdezachte oogcrème is een must in je skincare routine. Er is klinisch is aangetoond dat het de verschijning van fijne lijntjes, kraaienpootjes, wallen en verkleuring drastisch verminderen in slechts 1 week. Dep de crème zachtjes op de oogcontouren met je vinger – ’s ochtends en’ s avonds – voor een optimaal resultaat.

CHANEL LE LIFT CRÈME YEUX

CHANEL LE LIFT oogcrème is samengesteld uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De innovatieve, ultrakrachtige formule is mild voor de kwetsbare huid van de oogcontour. De oogleden worden als het ware gelift, de rimpels en uitdrukkingslijntjes worden gladgestreken en de oogcontour wordt gladder.

Clinique – All About Eyes Eye Cream Rich – € 43,27

Deze rijke oogcrème zorgt ervoor dat de zichtbaarheid van kringen onder de ogen, schaduwen, zwellingen en fijne lijntjes verminderen. De zachte, vocht inbrengende crème ontzwelt, kalmeert en brengt de vochtbarrière van de huid in balans.

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG

The Ordinary was dé skincare hype van 2020. En dat is niet voor niets! The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG vermindert het ontstaan van verkleuring rond de ogen en wallen. Het bevat goed oplosbare cafeïne en groene-thee- catechine, wat perfect zijn werking doet op de huid rondom de ogen.

Kiehl’s Midnight Recovery Eye

Kiehl’s Midnight Recovery Eye is ideaal om ’s nachts op de huid in de laten werken en zorgt ervoor dat de huid rond de ogen er ’s ochtends direct beter uitziet. Ook vermindert het verschijnen van fijne lijntjes, opzwellingen en donkere kringen onder de ogen. Heb jij een gevoelige huid? Ook dan is dit product een aanvulling op je skincare routine. De textuur van de crème is namelijk speciaal ontworpen voor de gevoelige huid rond de ogen.