Skinification  

Make-up meets skincare

Make-up is de nieuwe skincare, jubelen beautyexperts. Van lipsticks tot poeders en zelfs nagellakken: de samenstellingen zitten vol anti-aging ingrediënten als hyaluronzuur of populaire actives als vitamine C en niacinamide die je ook in crèmes of serums tegenkomt. Andersom gebeurt het ook: skincareproducten met een verfraaiend make-upeffect zijn rap in opkomst.

Zo lanceerde Victoria Beckham onlangs haar eerste skincarelijn, als ideale basis onder haar make-upproducten. Ze wist professor Augustinus Bader te strikken, een van de grootheden in de skincare-industrie. Met een achtergrond in de celbiologie deed hij jarenlang onderzoek naar brandwonden en het herstel van huidweefsel, waarna hij zijn eigen high-end skincarelijn heeft uitgebracht; met al snel een schare grootverbruikers als Hollywoodelite Jennifer Aniston, Margot Robbie en Hailey Bieber. Exclusief voor Victoria Beckham Beauty ontwikkelde hij onder meer een Cell Rejuvenating Priming Moisturizer, een intens herstellende én teintverfraaiende dagverzorging; er is ook een golden variant die je huid direct een schitterende, warme gloed geeft (geliefd bij Vic én David).

NIEUW: EEN SKIN TINT

Ook nieuwkomers als een skin tint of skin enhancer zijn hard op weg good ol’ foundations van de troon te stoten. Deze luchtigere, getinte én verzorgende emulsies geven je huidbeeld direct een healthy glow upgrade. De lage dosering kleurpigmenten verfraait wel de teint maar camoufleert niet te veel, zoals foundation doet. Zo krijg je nooit een te gemake-upte uitstraling, maar reken wel op complimentjes dat je er zo uitgerust uitziet.  

ANTI-AGING LIPSTICKS

Een lipstick die de lippen enkel kleur geeft? Das war einmal. De afgelopen jaren zijn lipstickformules, met name van luxe merken, net zo goed next level verzorgend en anti-aging. Een bewezen effectief skincare-ingrediënt als hyaluronzuur, een van de beste vochtbinders, is natuurlijk meer dan welkom om de dunne lippenhuid te verzorgen. Bij dagelijks gebruik raakt de tere huid keer op keer beter gevoed om mooi glad en vol te blijven.

Tekst: Anneloes Tas
Foto: Otto van den Toorn